1ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ-πρόταση για συνδιοργάνωση εκδήλωσης

1ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ-πρόταση για συνδιοργάνωση εκδήλωσης

(Συνέλευση Ν. Χανιών)
Συμπαράσταση στον αγώνα των πολιτών της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Προς:
Φορείς και συλλογικότητες Ν. Χανίων, πρόταση για συνδιοργάνωση εκδήλωσης αλληλεγγύης στον αγώνα των πολιτών της Χαλκιδικής .
Αγαπητοί φίλοι.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας και του σκληρού αγώνα ενάντια στην καταστροφής της βιοποικιλότητας της Κρήτης και στην εξάπλωση της ενεργειακής μας εξάρτηση από πολυεθνικά κεφάλια, εξακολουθούμε να δίνουμε καθημερινά την μάχη αυτά τα καταστροφικά σχέδια για το νησί μας να μην εφαρμοστούν.
Η καταστολή και οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών αυτής της προσπάθειας είναι η απάντηση αυτών που σήμερα κυβερνούν την χώρα μας και προσφέρουν απλόχερα γη και ύδωρ για την καταστροφή του τόπου και την εξαθλίωση όλων μας.
Παράλληλα , στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στη Μακεδονία και την Θράκη, ένας μεγάλος αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη . Οι εξορυκτικές δραστηριότητες χρυσού και χαλκού που καταστρέφουν τον τόπο εκεί και εξαθλιώνουν τους ανθρώπους, είναι βασισμένες και κατευθύνονται από τις ίδιες παγκόσμιες οικονομικές επιλογές .
Η Ελληνική κυβέρνηση με τα Ευρωπαϊκά οικονομικά επιτελεία , με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς ( π.χ. Δ.Ν.Τ. ) πιέζουν , επιβάλουν και εφαρμόζουν πολιτικές στην ίδια υπόδουλη πρακτική εξαθλίωσης των λαών. Με τα ιδία κατασταλτικά μέτρα επιβολής αντιμετωπίζουν όλους τους οι κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα διαμαρτυρίας. Εμμένουν σε κάθε παραχώρηση δυνατοτήτων προς τις πολυεθνικές( πολλές φορές εναντία στους Νόμους και το Σύνταγμα ) προκειμένου να κάμψουν κάθε κοινωνική αντίσταση και να επιτελέσουν το καταστροφικό τους έργο. Με μοναδικό σκοπό το οικονομικό κέρδος των εταιριών, και τη διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας των αγορών.

Συγκεκριμένα σε αυτούς τους δυο μεγάλους αγώνες σήμερα για την χώρα μας, τόσο στην Κρήτη εναντία στην πολλαπλή καταστροφική ενεργειακή εξάρτηση από ΒΑΠΕ όσο και στην Χαλκιδική και την Θράκη ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις, οι στόχοι των εταιριών και των κυβερνόντων είναι κοινοί και εφαρμόζοντα οι ίδιες νομοθετικές και κατασταλτικές πολιτικές για την κάμψη τους.

Στη 1 του Μάρτη θα βρίσκονται καλεσμένοι μας στην Κρήτη, αντιπροσωπεία μελών του αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στα χρυσορυχεία της καταστροφής.
Σε αυτή την προσπάθεια για την πληρέστερη ενημέρωση των Χανιωτών πολιτών, σας καλούμε να συνδιοργανώσουμε μαζί την εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης, στήριξης του αγώνα της Χαλκιδικής.

Θα σας παρακαλούσαμε : Εάν επιθυμείτε την ενεργό συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια να έχουμε λάβει την σχετική απάντηση σας μέχρι τις 24/2/13 προκειμένου να ολοκληρώσουμε την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνείτε με

Αποστόλης 6980167680 [email protected]

Γιώργος 6933370458 [email protected]

Πηγη:http://www.tokaravani.gr

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση