Σήμερα ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Γαλλία

Σήμερα ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Γαλλία

9Οι δύο γαμπροί θα φορέσουν τα κοστούμια τους, οι όρκοι τους θα είναι όπως είναι όλοι οι όρκοι που δίνονται ανάμεσα στα ζευγάρια, ωστόσο η μικρή αίθουσα γάμων στο δημαρχείο του Μονπελιέ δεν είναι τόσο ευρύχωρη, ώστε να χωρέσει 200 μέλη της οικογένειας και φίλους, 300 προσκεκλημένους – μέλη ακτιβιστών, 130 δημοσιογράφους από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και μέλος της γαλλικής κυβέρνησης. Έτσι, σύμφωνα με την Guardian, ο… απλός γάμος θα πραγματοποιηθεί σε έναν μεγαλύτερο χώρο εκδηλώσεων.

 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 ώρα Ελλάδος στην πόλη Μονπελιέ, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πιο φιλόξενη της χώρας για τους ομοφυλόφιλους. Έχουν προηγηθεί μήνες έντονων αντιπαραθέσεων, αμέτρητες ώρες συζήτησης στο κοινοβούλιο και δεκάδες διαδηλώσεις, μέχρι που ήρθε η ώρα για τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων στη Γαλλία. 

 

Ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ψηφίστηκε πριν δέκα ημέρες και τώρα, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, ένας 40χρονος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των γκέι και υπάλληλος σε τουριστικό γραφείο στο Μονπελιέ και ο σύντροφός του, ένας 30χρονος δημόσιος υπάλληλος, θα είναι οι πρώτοι ομοφυλόφιλοι που ενώνονται με τα δεσμά του γάμου στη Γαλλία. Ο γάμος θα γίνει υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό εν μέσω φόβων για διαμαρτυρίες μετά και από την ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής κατά των γάμων των ομοφυλοφίλων.

 

 

Πηγή: real.gr

52

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση