Κοίτα πώς τυπώνονται οι εφημερίδες του για να καταλάβεις τι «ενημέρωση» έχεις .

Κοίτα πώς τυπώνονται οι εφημερίδες του για να καταλάβεις τι «ενημέρωση» έχεις .

1006108_4861677861462_1318350824_nΧθες βράδυ, έξω από το κτίριο της Ίριδας (εκτυπωτική επιχείρηση που εκδίδει τα έντυπα των ομίλων Μπόμπολα και ΔΟΛ, στους οποίους ανήκει, και πολλών άλλων εκδοτών) υπήρχαν παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατεύσει τον μηχανισμό κυκλοφορίας των απεργοσπαστικών φύλλων, τη «Μανωλάδα» των ανασφάλιστων σκλάβων (Real, Βήμα, Νέα Σαββατοκύριακο, Έθνος, Πρώτο Θέμα) που κυκλοφορούν σήμερα (και δεν αγοράζουμε!)

από fb Βασίλης Μαθιουδάκης και Ελευθερία Ψυχογιού

 

ΜΑΤ στην είσοοδο της εταιρείας «Αργος» που διανέμει τις εφημερίδες

 

 

Ο κρανοφόρος «προστάτης του πολίτη» προστατεύει τους μεγαλοεκδότες. Το τυπογραφείο της Ίριδας, όπου τυπώθηκαν τα απεργοσπαστικά φύλλα,  συγκοινωνεί με τα διπλανά κτίρια του Άργους και της «Ευρώπης» (επίσης πρακτορείο διανομής Τύπου)

 

Δεν ήταν βέβαια μόνο μια διμοιρία…

 

 

Σκοτάδια…

 

Διαβάστε σχετικά, την ανακοίνωση των συνδικάτων των εργαζομένων στον Τύπο (από τη σελίδα της ΕΣΗΕΑ):

 

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 

 

14 Ιουνίου 2013

 

 

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Με ένα πογκρόμ αγωγών οι εκδοτικοί όμιλοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, με επίκεντρο το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Παράλληλα με τις προσπάθειες να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί ομόφωνα, να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές καθώς και η κράτησή τους!

 

Το δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους.

 

Παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου.

 

Ο αγώνας για να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ συνεχίζεται. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.

 

Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις εφημερίδες και τα έντυπα, παράλληλα με την κινητοποίηση στα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα.

 

Καλούμε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους συναδέλφους στα Μέσα να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή μας και να αποτρέψουν προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει η απεργία.

 

Καταγγέλλουμε τους εκδοτικούς ομίλους που επιχείρησαν να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα, εξαπολύοντας εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων. Προειδοποιούμε με πειθαρχικό έλεγχο τα διευθυντικά στελέχη και όσους άλλους πρωτοστατούν στην απεργοσπαστική εκστρατεία.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί αύριο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

 

Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με τη διαρκή παρουσία τους τον αγώνα που εξελίσσεται με κέντρο το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

 

Ο αγώνας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για την ελευθερία της ενημέρωσης και για τη δημοκρατία συνεχίζεται.

 

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

– See more at: http://left.gr/news/mat-sto-koropi-o-idiotikos-stratos-toy-mpompola-prostateyei-toys-apergospastes#sthash.ZO5ha71W.dpuf

331

8 ΣΧΟΛΙΑ

Γράψτε μια απάντηση