Αναβολή στη δίκη των 61 της πορείας για τον Παύλο Φύσσα

Αναβολή στη δίκη των 61 της πορείας για τον Παύλο Φύσσα

161545-diadilotesΑναβολή για τις 8 Ιανουαρίου πήρε η δίκη των 61 διαδηλωτών που κατηγορούνται για πλημμελήματα και συνελήφθησαν στην αντιφασιστική πορεία της 18ης Σεπτεμβρίου στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε έξω από τα Δικαστήρια του Πειραιά όπου μεταφέρθηκαν οι 61 συλληφθέντες. Δεκάδες συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Οι καταγγελίες για απρόκλητη και προσχεδιασμένη αστυνομική βία και αναίτιες προσαγωγές στην πορεία της 18ης Σεπτεμβρίου ήταν πολλές. Ο δήμαρχος του Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκοςέκανε λόγο για «φασίστες με στολή». «Τριάντα ασφαλίτες μαυροφορεμένοι προκάλεσαν φθορές και χτυπούσαν διαδηλωτές. Στην αρχή οι αστυνομικοί τους κοιτούσαν και μόλις αντέδρασε η πορεία τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην διαδήλωση», είχε δηλώσει.

Μεταξύ των πολλών καταγγελιών ήταν και αυτή του 23χρονου Αλέξανδρου, ο οποίος χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς τόσο άγρια που έχασε το δάχτυλό του. «Κατεβαίνουν 3-4 Δέλτα πετάνε τα μηχανάκια πάνω στον κόσμο… και τον βλέπω ότι έρχεται πάνω μου. Βάζω το χέρι μου, μου εξαφανίζει το δάχτυλο. Μου κόβει το δάχτυλο και το ψάχνω, ήταν από πίσω και κρεμόταν. Δηλαδή θύμιζε ταινία, σκηνικά πολέμου. Σκέψου ότι με ένα γκλοπ από την πίσω μεριά μου έκοψε το δάχτυλο με μια επαφή. Εν ολίγοις, αν δεν είχα βάλει το χέρι μου να προστατεύσω τη μούρη μου θα ήμουν ή ανάπηρος ή φυτό», ανέφερε ο ίδιος.

* Φωτογραφία από τη διαδήλωση της 18ης Σεπτεμβρίου

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση