Πρόσφυγες στο έλεος του καιρού, χωρίς τροφή και στέγη στα σύνορα. Να ανοίξουν τα σύνορα ΤΩΡΑ!

Πρόσφυγες στο έλεος του καιρού, χωρίς τροφή και στέγη στα σύνορα. Να ανοίξουν τα σύνορα ΤΩΡΑ!

Screen Shot 2015-11-17 at 7.21.47 AMH Μακεδονία και η Σερβία ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ και θα απαγορεύουν την είσοδο στο έδαφός τους σε ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων (π.χ. από το Ιράν, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Τυνησία, το Μπαγκλαντές κλπ), οι οποίοι θεωρούνται «οικονομικοί μετανάστες».
Όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη αυτή τη στιγμή, περιγράφουν μια κατάσταση κόλασης με χιλιάδες ανθρώπους στο χώμα, από τη μια οι «νόμιμοι» πρόσφυγες κι απ’ την άλλη οι «μη νόμιμοι», με μια κρύα νύχτα που προμηνύεται πολύ δύσκολη, με τις σκηνές και τα τρόφιμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε το 1/3 των ανθρώπων.
Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και ώρες με το «κλείσιμο» των συνόρων από βαλκανικές και όχι μόνο χώρες, για πρόσφυγες με μοναδικό διαχωρισμό την εθνική τους ταυτότητα, πατώντας ουσιαστικά στα γεγονότα της Γαλλίας, είναι τουλάχιστον ρατσιστικό έως και έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανοίξουν τα σύνορα ΤΩΡΑ και να ασκηθεί κάθε είδους πίεση σε όλες τις ενδιάμεσες χώρες να πράξουν το ίδιο, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους οι πρόσφυγες, ανεξάρτητα από που προέρχονται. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από εθνικότητες και σύνορα, πέρα από λογιστικά νούμερα, κέρδη και μνημονιακές δεσμεύσεις.

Απέναντι στην Ευρώπη φρούριο προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας και τους κοινούς μας αγώνες. Θα παλεύουμε για ανοιχτά σύνορα μέχρι να νικήσουμε!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

1.605

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση