Αλέξης Γρηγορόπουλος: 7 χρόνια μετά τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Αλέξης Γρηγορόπουλος: 7 χρόνια μετά τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Screenshot_12Πέρασαν 7 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα. Στις 6 Δεκεμβρίου 2008, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Ηταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, όταν ο Αλέξης με την παρέα του είχαν βγει για να γιορτάσουν και κάθισαν για λίγο στον πεζόδρομο στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα για να φάνε. Την ίδια στιγμή το κέντρο Εξαρχείων έδινε σήμα στο περιπολικό στο οποίο επέβαιναν ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης να μεταβεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για μια τροχαία παράβαση, όμως δεν πήγαν ποτέ.

Περνώντας από το σημείο που βρισκόταν ο Αλέξης με την παρέα του, οι αστυνομικοί διαπληκτίστηκαν με τους νεαρούς και αποχώρησαν με το περιπολικό. Μετά από λίγη όμως ώρα επέστρεψαν στο σημείο για να ζητήσουν εξηγήσεις και ο Κορκονέας πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 15χρονο.

Στη συνέχεια έφυγαν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και στο κέντρο Εξαρχείων, δήλωσαν ότι είχαν δεχθεί επίθεση από αναρχικούς, ωστόσο δεν ανέφεραν ποτέ για τους πυροβολισμούς και τον ανήλικο που σκότωσαν.

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ξεψυχούσε στα χέρια του κολλητού του φίλου Νίκου Ρωμανού και μετά από λίγη ώρα, η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Το περιστατικό ακολούθησε πανελλαδική οργή, σάλος και επεισόδια σε όλη την Αθήνα, που τράβηξαν την προσοχή ακόμα και των ξένων μέσων, με το κέντρο να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Σήμερα, 7 χρόνια μετά, έχουν αλλάξει πολλά, ωστόσο ο άδικος θάνατος του Αλέξη, έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την ζωή των δικών του ανθρώπων, συγγενών και φίλων.


 

Aς θυμηθούμε, όμως πώς παρουσίασαν τη δολοφονία τα κανάλια και ειδικότερα το Alter, το Μega και ο Alpha:

Η Νάντια Αλεξίου[η καλύτερη φίλη της ΕΛ.ΑΣ] λέει πως αναρχικοί επιτέθηκαν με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και πως οι αστυνομικοί τραυμάτισαν έναν νεαρό.

 

 

Το Μega βάζει ήχους συγκρούσεων στο βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο Στραβελάκης κάνει λόγο για 30 νεαρούς που έκαναν επίθεση στους δύο ειδικούς φρουρούς

Και εδώ η αλήθεια. Ο Κούλογλου έκανε ένα ντοκυμαντέρ στο οποίο μίλησε και η αυτόπτης μάρτυρας που τράβηξε το βίντεο.

Ο Γιακουμάτος ως κλασσικό σίχαμα υπερασπίζεται τον Κορκονέα και λέει πως «συμβαίνουν αυτά».

Ο Παυλόπουλος, μια μέρα μετά τη δολοφονία, δεν ήξερε τις συνθήκες της δολοφονίες και μίλαγε για «ανοιχτά ενδεχόμενα».

Ο Σρόιτερ, μια μέρα μετά τη δολοφονία, και ενώ είναι γνωστός τοις πάσι ότι δεν υπήρχε καμία ομάδα 15-20 ατόμων, συνεχίζει να αναπαράγει το ψέμα. [Και συνεχίζουν να παίζουν το ψεύτικο βίντεο του Mega]

http://kollectnews.org/2015/12/05/alter-mega-alhpa-dolofonia-alexi-psemata, iefimerida.gr

1.423

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση