Πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Ελληνικό: Βγήκαν στην παραλιακή και πηγαίνουν Ειδομένη!

Πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Ελληνικό: Βγήκαν στην παραλιακή και πηγαίνουν Ειδομένη!

3Χαοτική παραμένει η κατάσταση σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση, ενώ έχουν δημιουργηθεί πρόχειροι καταυλισμοί μεταναστών σε Πειραιά, Πεδίον του Άρεως, πλατεία Βικτωρίας και Ελληνικό. Λίγο πριν την 1 το μεσημέρι, εκατοντάδες πρόσφυγες βγήκαν στην παραλιακή από το πρώην δυτικό αεροδρόμιο που είχαν καταλύσει και πέρασαν την νύχτα και ξεκίνησαν πεζοί για την Ειδομένη!

Δεκάδες άνθρωποι, με τα παιδιά τους από το χέρι ή άλλα στην αγκαλιά βγήκαν στο δρόμο και άρχισαν να περπατούν, ενώ η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά και οι ξαφνιασμένοι οδηγοί δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Σύντομα δημιουργήθηκε χάος, με φωνές, διαμαρτυρίες και κορναρίσματα, αφού κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει, πώς θα αντιμετωπιστεί και τι μέλλει γενέσθαι. Οι εγκαταστάσεις είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ στους χώρους του δυτικού αεροδρομίου δεν υπάρχει καμία υποδομή. Στους ανθρώπους αυτούς που διανυκτέρευσαν εκεί το βράδυ της Πέμπτης δεν προσφέρθηκε απολύτως τίποτα, ούτε φαγητό, ούτε ιατροφαρμακευτική βοήθεια, παρόλο που πολλά από τα παιδιά έχουν πυρετό και είναι άρρωστα.

Άνθρωποι με τις αποσκευές τους στα χέρια φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, ελπίζοντας να βρουν έναν τρόπο να απεμπλακούν από το αδιέξοδο και να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Κεντρική Ευρώπη. Την κατάσταση αυτή άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, χωρίς κανείς να έχει τον παραμικρό έλεγχο!

 

Οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί στο Πεδίον του Άρεως βρίσκονται ο ένας πίσω από το άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου με περίπου σαράντα σκηνές και ο άλλος βρίσκεται επί της οδού Μαυρομματέων, στην αφετηρία των υπεραστικών λεωφορείων.

Από το πρωί η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω της αυξημένης ροής των προσφύγων-μεταναστών ενώ διακρίνεται και η παντελής απουσία της αστυνομίας.

 
Πηγή:http://geitoniamou.gr

481

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση