Το γράμμα ενός πρόσφυγα

Το γράμμα ενός πρόσφυγα

1ANTONIS DELATOLLAS·ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΜΑΙΟΥ 2016

Ειρήνη σε εσάς και το έλεος του θεού με τις ευλογίες του
Ένα γράμμα από πρόσφυγες που υποφέρουν από τις τραγικές συνθήκες που βίωσαν και λένε φτάνει πια με την τραγωδία! Φτάνει πια με την αδικία!
Μερικοί άνθρωποι ζουν σε παλάτια, και άλλοι ζουν σε σκηνές, σε δρόμους ή κάτω από τους βομβαρδισμούς των κανονιών στον πόλεμο.
Που είναι η δικαιοσύνη; Που είναι όλες οι συνθήκες που υπέγραψαν όλα τα έθνη και κράτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Εμείς οι πρόσφυγες, λέμε: Που είναι το δικαίωμα μας σε αυτή τη ζωή; Στην χώρα μας ο πόλεμος μαίνεται ολημερίς. Φτάνει το αίμα των ανδρών, γυναικών και παιδιών που χύθηκε!
Ο κόσμος που έφυγε λόγω του πολέμου, νόμιζε πως η προπαγάνδα για τα κράτη της ΕΕ που είναι ανθρώπινα και αγαπάνε τους ανθρώπους, ήταν αληθινή. Τότε, αυτός ο κόσμος διέφυγε προς την Ευρώπη μέσω της παράτυπης μετανάστευσης, αυτός ο κόσμος υπέφερε την τραγωδία του ταξιδιού, που περιλαμβάνει τον κίνδυνο της θάλασσας του Αιγαίου που έχει καταπιεί χιλιάδες κόσμου.
Σήμερα, μας σοκάρει η πραγματικότητα των κλειστών συνόρων με τον κόσμο να συγκεντρώνεται στους ελληνικούς καταυλισμούς, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε δάση. Ένα από αυτά είναι αυτό που βρίσκεται στην Ριτσώνα. Σε αυτόν τον καταυλισμό, τα παιδιά στέκονται στις ουρές για να λάβουν ένα γεύμα ή για πόσιμο νερό για να ξεδιψάσουν τις καρδιές τους. Είναι αυτά άραγε, τα δικαιώματα των παιδιών;!!
Ο κόσμος εδώ υποφέρει από τα φίδια, τα έντομα και τα ζώα που υπάρχουν στο δάσος. Σήμερα, γράφω για την τραγική κατάσταση που βλέπω και για την καθημερινή μας ρουτίνα.
Το γράμμα αυτό το απευθύνω στους προέδρους ανά τον κόσμο, στον ΟΗΕ και συγκεκριμένα στον κύριο Μπαν Κι-μουν ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας του: Οι αποφάσεις σας για τους πρόσφυγες είναι λανθασμένες. Είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα. Πως μας βάζετε στα δάση ανάμεσα στα ζώα; Πως εκθέτετε τα παιδιά μας στις αρρώστιες; Αν καταλαβαίνετε τι θα πει ανθρωπιά, θα πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα και να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των ανθρώπων. Εγώ προκαλώ όλους τους αρχηγούς κρατών ανά τον κόσμο, αν μπορεί κανείς τους να μείνει έστω για μια νύχτα στις σκηνές.
Ευχαριστώ όλους όσους μας βοηθάνε και σέβονται την ανθρωπότητα.
Λέγομαι Χάμζα Μουσταφά, είμαι 14 ετών. Είμαι πρόσφυγας του πολέμου της Συρίας, και τώρα μένω στον καταυλισμό της Ριτσώνας στην Ελλάδα. Με το γράμμα μου θέλω να μεταφέρω την τραγική πραγματικότητα που βλέπω.
Σας ευχαριστώ

https://www.facebook.com/notes/antonis-delatollas/%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B1/10154029572840090?__mref=message_bubble

 

 

 

139

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση