Στους δρόμους της Αθήνας για το HDP

Στους δρόμους της Αθήνας για το HDP

Screen Shot 2016-11-06 at 7.26.41 AMΣύνταγμα διαδήλωση | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία αλληλεγγύης στο φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μετά από κάλεσμα πολιτικών οργανώσεων και το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν. Με συνθήματα όπως «Ζητώ το HDP, Λευτεριά στο Κουρδιστάν, Φασίστα Ερντογάν» χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. 

Η διαδήλωση έρχεται λίγες ώρες από τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών του HDP στην Τουρκία. Η πορεία κατευθύνθηκε προς την Τουρκική πρεσβεία, με την πρόσβαση σε αυτήν να έχει αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ.

 

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ/Ερντογάν συνέλαβε τους συμπροέδρους του HDP Φιγκέν Γιουκσέκνταγ και Σελλαχαττίν Ντεμιρτάς καθώς και πολλούς βουλευτές του ίδιου κόμματος. Αυτές οι επιθέσεις και οι συλλήψεις σημαίνουν ταυτόχρονα μη αναγνώριση της ύπαρξης του κουρδικού λαού. Η απόφαση και η πολιτική της τουρκικής αποικιοκρατίας να εξοντώσει τον κουρδικό λαό για άλλη μια φορά είναι πασιφανής. Αυτές οι επιθέσεις είναι ο τελευταίος κρίκος της απόφασης και εφαρμογής του σχεδίου καταστολής του Απελευθερωτικού Αγώνα του κουρδικού λαού. Καλούμε όλους τους σοσιαλιστές, τους δημοκράτες, τους επαναστάτες, τους πατριώτες στην Ελλάδα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν επί 1 εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στην φασιστική συμμορία του ΑΚΡ και του Ερντογάν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.

Πηγή:https://www.efsyn.gr

 

119

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση