Δήμαρχος Σικάγου: Η πόλη θα παραμείνει ασφαλές καταφύγιο για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά

Δήμαρχος Σικάγου: Η πόλη θα παραμείνει ασφαλές καταφύγιο για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά

newego_LARGE_t_1101_54648717_type13145Ο δήμαρχος του Σικάγο Ραμ Εμάνιουελ επανέλαβε ξανά ότι η πόλη του θα παραμείνει ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φοβούνται ότι θα απελαθούν επειδή εισήλθαν στις ΗΠΑ παράνομα, αφού ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα απελάσει έως και 3 εκατομμύρια μετανάστες που έχουν ποινικό μητρώο.

Η δέσμευση του Εμάνιουελ προς τους μετανάστες χωρίς χαρτιά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, ήρθε αφού οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες έκαναν ανάλογες δηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα διατηρήσουν το καθεστώς των «πόλεων καταφυγίων».

«Είστε ασφαλείς στο Σικάγο. Είστε σίγουροι στο Σικάγο. Και δέχεστε υποστήριξη στο Σικάγο», είπε ο Εμάνιουελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτή είναι μια πόλη ενσωμάτωσης», τόνισε.

Το κίνημα των πόλεων καταφυγίων έχει επεκταθεί σε σχεδόν 40 αμερικανικές πόλεις, στις οποίες η αστυνομία αποφεύγει να ελέγξει το καθεστώς των μεταναστών που συλλαμβάνει και δεν μοιράζεται σχετικές πληροφορίες με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Η κίνηση ήρθε περισσότερο στη δημοσιότητα υπό τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και πλέον θεωρείται από πολλούς μια αναγκαιότητα καθώς ο νεοεκλεγείς Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευθεί να αυξήσει τις απελάσεις και να μην δίνει ομοσπονδιακή επιχορήγηση στις πόλεις που προστατεύουν τους παράτυπους μετανάστες.

Ο Εμάνιουελ, πρώην προσωπάρχης του Ομπάμα, δήλωσε ότι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά στο Σικάγο θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των σχολείων και των υποδομών υγείας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Σικάγο αναμένεται να εγκρίνει σύντομα το σχέδιο του Εμάνιουελ για την έκδοση μιας δημοτικής ταυτότητας, η οποία θα δίνεται στους μετανάστες χωρίς χαρτιά, τους άστεγους και σε όσους δεν μπορούν να εκδώσουν κανονική αστυνομική ταυτότητα.

Πηγή:ethnos.gr
86

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση