Ο Ρότζερ Γουότερς και το «The Wall» στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού;

Ο Ρότζερ Γουότερς και το «The Wall» στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού;

Screen Shot 2017-02-18 at 8.56.56 AMΛονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο συνιδρυτής των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, δήλωσε ότι το άλμπουμ-σταθμόςThe Wall είναι αυτή τη στιγμή πιο επίκαιρο από ποτέ με τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, κατά την παρουσίαση στο Λονδίνο μεγάλης αναδρομικής έκθεσης αφιερωμένης στο θρυλικό συγκρότημα.

Ο Βρετανός μουσικός έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση με αφορμή την έκθεση Pink Floyd, Their Mortal Remains, που αναμένεται να διαρκέσει από την 13η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου του 2017 στο Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου.

Από τους δριμύτερους επικριτές του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «γουρούνι» σε συναυλία στο Μεξικό τον Οκτώβριο, εκμεταλλεύτηκε την περίσταση για να καταγγείλει εκ νέου τον «επιθετικό» χαρακτήρα της πολιτικής του.

Το άλμπουμ The Wall είναι «πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα με τον Τραμπ, με όλες αυτές τις διακηρύξεις [του] για τα τείχη που θα οικοδομήσει, το μόνο που επιδιώκει είναι να διχάσει στο μέγιστο τους πολίτες βάσει της φυλής και της θρησκείας τους» υπογράμμισε.

Ο διάσημος καλλιτέχνης δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να εξετάσει το ενδεχόμενο να ερμηνεύσει εκ νέου το The Wall σε μια συναυλία στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, εκεί όπου ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να χτίσει το τείχος.

«Όμως προτού αυτό γίνει πρέπει καταρχάς να υπάρξει η αφύπνιση» εναντίον «αυτών των πολιτικών της σκληρής δεξιάς» συμπλήρωσε ο Γουότερς, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ.

«Οι υπόνομοι έχουν ξεχειλίσει από άπληστους και ισχυρούς άνδρες τη στιγμή που σας μιλάω» υπογράμμισε ο 73χρονος διάσημος μουσικός ενώπιον των δημοσιογράφων.

Στο πλευρό του βρισκόταν ο ντράμερ Νικ Μέισον για να παρουσιάσουν την έκθεση, η οποία, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους σινγκλ, υπόσχεται ένα «καθηλωτικό, πολυαισθητηριακό και θεατρικό ταξίδι στο σύμπαν των Pink Floyd» μέσα από περίπου 350 εκθέματα, ένα σόου με λέιζερ και αποσπάσματα συναυλιών.

Μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκεται το ραβδί με το οποίο ο διευθυντής της σχολής του Γουότερς στο Κέμπριτζ τιμωρούσε τους μαθητές και το οποίο ενέπνευσε τον αυστηρό δάσκαλο στο The Wall.

Οι Pink Floyd, το συγκρότημα που δημιούργησαν το 1965 τέσσερις φοιτητές στο Κέμπριτζ, έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών των The Wall, που κυκλοφόρησε το 1979.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

373

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση