Να μην επιτρέψουμε άλλες ανθρωποθυσίες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο

Να μην επιτρέψουμε άλλες ανθρωποθυσίες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο

laecorrect_10Τουλάχιστον δεκαέξι νεκροί είναι ο απολογισμός της τελευταίας ανθρωποθυσίας στον ««βωμό της» απάνθρωπης αντιπροσφυγικής πολιτικής της ΕΕ. Αυτής της πολιτικής που με περισσή προθυμία στηρίζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα συστημικά πολιτικά κόμματα που ζητούν την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και την ενίσχυση των διεθνών μηχανισμών επιτήρησης για την αποτροπή της εισόδου των θυμάτων των πολέμων και της ακραίας φτωχοποίησης στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι υπεύ­θυ­νοι για την τρα­γω­δία που εκτυ­λί­χθη­κε, για μια ακόμη φορά, στα ανοι­χτά της Λέ­σβου, είναι οι κυ­βερ­νή­σεις που προ­κά­λε­σαν ή υπέ­θαλ­ψαν ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους και οι­κο­νο­μι­κές κα­τα­στρο­φές σε ένα πολύ με­γά­λο μέρος του πλα­νή­τη, εξα­να­γκά­ζο­ντας εκα­τομ­μύ­ρια αν­θρώ­πους να πά­ρουν τον δρόμο της προ­σφυ­γιάς. Και που σή­με­ρα πα­ρου­σιά­ζουν τα θύ­μα­τα τους ως εν δυ­νά­μει «απει­λή», χτί­ζο­ντας ξε­νο­φο­βι­κά κα­θε­στώ­τα «έκτα­κτης ανά­γκης» που καλ­λιερ­γούν την άνοδο του ρα­τσι­σμού και της ακρο­δε­ξιάς.

Οι δυ­νά­μεις της FRONTEX και του ΝΑΤΟ δεν βρί­σκο­νται στο Αι­γαίο για επι­χει­ρή­σεις «διά­σω­σης». Αντί­θε­τα, είναι εδώ για να προ­στα­τεύ­ουν τα κλει­στά σύ­νο­ρα της Ευ­ρώ­πης – «Φρού­ριο» και να ενι­σχύ­ουν την κλι­μά­κω­ση των πο­λέ­μων. Η απει­λη­τι­κή πα­ρου­σία τους είναι αυτή που εξα­να­γκά­ζει τους πρό­σφυ­γες να επι­λέ­γουν όλο και πιο επι­κίν­δυ­νες δια­δρο­μές και με­τα­βάλ­λει την Με­σό­γειο και το Αι­γαίο σε πλωτά νε­κρο­τα­φεία.

Η πα­ρα­χώ­ρη­ση της βάσης της Σού­δας για την κλι­μά­κω­ση των στρα­τιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων στην Συρία είναι μέρος αυτής της γε­νι­κευ­μέ­νης απει­λής, στην οποία συμ­με­τέ­χει ενερ­γά και η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση.

Ο δικός μας δρό­μος είναι αυτός της αλ­λη­λεγ­γύ­ης και της διεκ­δί­κη­σης της ισό­τι­μης έντα­ξης των προ­σφύ­γων στις χώρες υπο­δο­χής τους, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης και της χώρας μας. Ο αγώ­νας ενά­ντια στα κλει­στά σύ­νο­ρα και για την οι­κο­δό­μη­ση ενός ισχυ­ρού αντι­πο­λε­μι­κού κι­νή­μα­τος. Για να χτί­σου­με γέ­φυ­ρες ανά­με­σα στους λαούς και όχι τείχη.

Για να οι­κο­δο­μή­σου­με κοι­νές γραμ­μές άμυ­νας ενά­ντια στις νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες και ιμπε­ρια­λι­στι­κές πο­λι­τι­κές που μας απει­λούν και μας εξα­θλιώ­νουν όλους και όλες, Έλ­λη­νες και πρό­σφυ­γες.

37

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση