200.000 διαδηλωτές στην «πορεία αξιοπρέπειας» στην Ισπανία για τις «άθλιες συνθήκες εργασίας» και τους χαμηλούς μισθούς

200.000 διαδηλωτές στην «πορεία αξιοπρέπειας» στην Ισπανία για τις «άθλιες συνθήκες εργασίας» και τους χαμηλούς μισθούς

5929c9fcc46188217f8b45d0Από το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί συμμετείχαν σήμερα στην «πορεία της αξιοπρέπειας» στη Μαδρίτη, καταγγέλοντας την πολιτική της συντηρητικής κυβέρνησης, τις «άθλιες συνθήκες εργασίας» και τους «μηδαμινούς μισθούς» των εργαζομένων.
Οι οργανωτές της κινητοποίησης έκαναν λόγο για 200.000 διαδηλωτές.
Στο στόχαστρο των συγκεντρωμένων βρέθηκε η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που υιοθετήθηκε το 2012 από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και ευθύνεται, όπως υποστηρίζουν, για την υποχώρηση της ανεργίας με τίμημα την αβεβαιότητα στην εργασία.

Αυτή ήταν μια διαδήλωση «για να δείξουμε ότι η ειδυλλιακή Ισπανία που παρουσιάζουν δεν είναι αυτή που γνωρίζουμε εμείς» δήλωσε ένας από τους οργανωτές, ο Βίκτορ Χιμένεθ, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε πριν από την πορεία την οποία οργάνωσαν δεκάδες συνδικάτα και αριστερές οργανώσεις.

Στην κεφαλή της πορείας υψωνόταν ένα πανώ με το σύνθημα «Ψωμί, δουλειά, στέγη, ισότητα». Πολλά πλακάτ ζητούσαν επίσης την απομάκρυνση του Λαϊκού Κόμματος από την εξουσία, χαρακτηρίζοντάς το «το πιο διεφθαρμένο στην Ισπανία».

Μετά από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης «οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι προσωρινές, με άθλιες συνθήκες και μηδαμινούς μισθούς», κατήγγειλε η Σίλιβα Σαλαμάνκα, επίσης εκ των οργανωτών της κινητοποίησης, προσθέτοντας: «Το δικαίωμα στην εργασία, μας το περιόρισαν στο δικαίωμα να δουλεύουμε κάτω από τι συνθήκες που επιβάλλει η εργοδοσία».

 

90

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση