Πρωτοφανές κρούσμα ρατσισμού στην Κύπρο: Έδωσαν σε παιδιά να πιουν πορτοκαλάδα με ούρα

Πρωτοφανές κρούσμα ρατσισμού στην Κύπρο: Έδωσαν σε παιδιά να πιουν πορτοκαλάδα με ούρα

1Μια απίστευτη ιστορία κυκλοφορεί σήμερα στο facebook όπου, σύμφωνα με τον χρήστη που όπως γράφει γνωρίζει προσωπικά τους συμμετέχοντες στο περιστατικό, παιδιά ΕΛΑΜιτη οδηγού ταξί στην Πάφο, πρόσφεραν σε δύο 9 χρονους, ένα Ελληνοκύπριο και ενα προσφυγόπουλο απο τη Συρία, πορτοκαλάδα με ούρα.

«Το περιστατικό έγινε χτες Δευτέρα σε κοινότητα που συνορεύει με την πόλη της Πάφου. Πρωταγωνιστές παιδιά, τρία αδέρφια ηλικίας 14, 11 και 9 ετών.

Ο πατέρας Ελαμίτης ταξιτζής.
Στη γειτονιά τους διαμένει οικογένεια προσφύγων από τη Συρία, με ένα 9χρονο αγόρι που πολλές φορές έχει πέσει θύμα εκφοβισμού. Μοναδικός φίλος του μικρού Σύριου, το επίσης 9χρονο αγόρι δυό καθηγητών που διαμένουν στη γειτονιά.

Τα τρία αδέλφια καλούν τους δύο 9χρονους φίλους στο σπίτι τους με το πρόσχημα να τους προσφέρουν πορτοκαλάδα και εκεί τους δίνουν να πιούν μείγμα ούρων και χυμού. Όταν οι μικροί αντιλήφθηκαν τι έπιναν, οι τρεις τους δήλωσαν ότι μόνο ούρα πρέπει να πίνουν οι ξένοι και όσοι τους κάνουν παρέα και στη συνέχεια τους έδειραν, απαιτώντας να φύγουν από τη γειτονιά. Τα δύο παιδιά ανέφεραν το περιστατικό στους γονείς τους που κινητοποιήθηκαν αναζητώντας τους ελαμίτες γονείς που επέλεξαν να μην εμφανιστούν.

Οι καθηγητές-γονείς ήθελαν να κάνουν καταγγελία στην αστυνομία, τους απέτρεψε όμως ο Σύριος πατέρας που η οικογένειά του προφανώς έχει βιώσει σε πολλές περιπτώσεις το ρατσισμό των φασιστών σ’ αυτό το νησί. Όσο για τους μικρούς φασίστες δε νομίζω ότι διδάχτηκαν τις ρατσιστικές συμπεριφορές στα σχολεία τους.

Οι δάσκαλοι είναι η ίδια η οικογένειά τους…..
(Ορισμένους από τους συμμετέχοντες στο περιστατικό τυχαίνει να τους γνωρίζω προσωπικά)».

 

2.306

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση