«Έβαλαν την κόρη μου στην ίδια τάξη με τον βιαστή της»

«Έβαλαν την κόρη μου στην ίδια τάξη με τον βιαστή της»

1Στη Μεγάλη Βρετανία η κόρη της Ραχήλ βιάστηκε από ένα αγόρι στο σχολείο της. Το αγόρι συνελήφθη, πλήρωσε εγγύηση και επανήλθε κανονικά στα μαθήματά του,  την επόμενη μέρα.

Μάλιστα από το σχολείο δεν μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν κανένα τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος και τοποθέτησαν κανονικά τον μαθητή στην τάξη που ήταν μαζί με το θύμα.

«Κάποιος που βιάστηκε είναι ήδη σε μια δύσκολη θέση, αλλά είναι τρομερό να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον βιαστή» ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού στο BBC.

Η μητέρα  που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της ανέφερε πως είναι απαίσιο να βρίσκεται η κόρη της στην ίδια τάξη με τον βιαστή, ενώ εξίσου δύσκολο είναι το γεγονός ότι όλα τα παιδιά στην τάξη ξέρουν τι έχει συμβεί.

Όπως σημείωσε η μητέρα το σχολείο ήταν εξαιρετικά πρόθυμο να προστατέψει τα δικαιώματα του βιαστή στην εκπαίδευση, αλλά δεν έδωσε καμία σημασία στην κόρη της.

Όπως η ίδια περιγράφει η κόρη της άρχισε να απουσιάζει από τα μαθήματα και τελικά εγκατέλειψε πλήρως το σχολείο.

Σύμφωνα με τη μητέρα του κοριτσιού, που φοιτούσε σε λύκειο, η κοπέλα άρχισε να ανακάμπτει ψυχολογικά, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα του BBC, 5.500 σεξουαλικά αδικήματα αναφέρθηκαν στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα σε τρία χρόνια. Τα περιστατικά περιελάμβαναν και 600 βιασμούς.

Πηγή: http://www.athensmagazine.gr

70

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση