Διαδήλωση 25.000 ανθρώπων εν όψει της συνόδου για το κλίμα

Διαδήλωση 25.000 ανθρώπων εν όψει της συνόδου για το κλίμα

Screen Shot 2017-11-05 at 8.45.36 AMΧιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Βόνης για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση ορυκτών καυσίμων εν όψει της συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα που ξεκινά στη Βόνη τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Με πλακάτ και συνθήματα όπως «Επανάσταση, όχι Ρύπανση», «ο Τραμπ κάνει γενοκτονία εις βάρος του κλίματος», περίπου 25.000 άνθρωποι -σύμφωνα με τους διαδηλωτές- φώναξαν κατά της κυβέρνησης της Γερμανίας που εξακολουθεί να δέχεται την παραγωγή ενέργεια από άνθρακα, αντί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και εναντίον όλων των ηγετών που συζητούν, αλλά δεν λαμβάνουν μέτρα.

Βόνη - σύνοδος για το Κλίμα
Roland Weihrauch/dpa via AP

Στη σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, που φέρει τη ονομασία COP23 και γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού των νησιών Φίτζι Φρανκ Μπαϊνιμαράμα, θα μετάσχουν περίπου 25.000 σύνεδροι: διπλωμάτες, επιστήμονες, μέλη ΜΚΟ, περιβαλλοντολόγοι, μέλη ομάδων πίεσης, κ.λπ. Μεταξύ αυτών και εκπρόσωπος των ΗΠΑ, που έχουν ανακοινώσει ο΄τι θα αποσυρθούν από τη συμφωνία για το Κλίμα, ο υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Τόμας Σάνον.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα παραστούν στη σύνοδο τις τελευταίες ημέρες ώστε να προωθήσουν την όποια συμφωνία και να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Θέματα κλειδιά

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σύνοδο είναι οι τρόποι ώστε έως το τέλος του αιώνα να έχει επιτευχθεί ο στόχος η θερμοκρασία του πλανήτη να μην αυξηθεί περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου.

Καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των χωρών, πρέπει να καταλήξουν σε κοινά στάνταρντ για το πώς μετρώνται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και να αξιολογήσουν την όποια πρόοδο έχει γίνει και να θέσουν νέους στόχους.

Το άλλο σοβαρό ζήτημα είναι η χρηματοδότηση των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την άρνηση των ΗΠΑ να συμβάλουν, δεδομένου ότι ο πρόεδρος Τραμπ αμφισβητεί την ύπαρξη του προβλήματος.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

50

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση