Κοινή δήλωση – κάλεσμα για τον εορτασμό το Πολυτεχνείου

Κοινή δήλωση – κάλεσμα για τον εορτασμό το Πολυτεχνείου

Screen Shot 2017-11-16 at 10.02.54 AMΤο πολυτεχνείο ανήκει σε όλο τον λαό και τη νεολαία.

Το εξε­γερ­τι­κό του πνεύ­μα πα­ρα­μέ­νει ζω­ντα­νό μέσα στους αγώ­νες του σή­με­ρα. Απο­κτά νόημα μέσα από το ρόλο των σω­μα­τεί­ων, των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων και των συλ­λο­γι­κο­τή­των με ανα­φο­ρά στο κί­νη­μα στη διορ­γά­νω­ση του τρι­η­μέ­ρου. Σή­με­ρα είναι πο­λύ­τι­μο ενό­ψει της  αντι­λαϊ­κής τρί­της αξιο­λό­γη­σης.Έχει τε­ρά­στια ση­μα­σία η πραγ­μα­το­ποί­η­ση ενός εορ­τα­σμού του Πο­λυ­τε­χνεί­ου μα­ζι­κού, λαϊ­κού και νε­ο­λαι­ί­στι­κου, μα­χη­τι­κού, αντι­κυ­βερ­νη­τι­κού και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού, ανοι­χτού στο κί­νη­μα και το λαό. Ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρο σή­με­ρα που η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ συ­μπλέ­εια­πό­λυ­τα με τα σχέ­δια της κυ­βέρ­νη­σης Τραμπ και του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού.

Στην κα­τεύ­θυν­ση αυτή κα­ταγ­γέλ­λου­με τον απο­κλει­σμό από το χώρο και την από­πει­ρα ακύ­ρω­σης του εορ­τα­σμού από ομά­δες εχθρι­κές στο κί­νη­μα. Η κί­νη­ση αυτή δεν έχει καμία νο­μι­μο­ποί­η­ση από κα­νέ­να τμήμα του κι­νή­μα­τος, είναι απο­τέ­λε­σμα μιας ακραί­ας ιδιο­κτη­σια­κής λο­γι­κής που απο­κλεί­ει όλο το λαό από το χώρο του ασύ­λου. Η κα­τά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται εξυ­πη­ρε­τεί τον πάγιο στόχο κάθε κυ­βέρ­νη­σης και όλων των δυ­νά­με­ων του συ­στή­μα­τος. Απο­τε­λεί την κα­λύ­τε­ρη προ­σφο­ρά στην προ­σπά­θεια κυ­βέρ­νη­σης και κρά­τους να αμαυ­ρώ­σουν τον εορ­τα­σμό του πο­λυ­τε­χνεί­ου και να κό­ψουν το νήμα με τους αγώ­νες του σή­με­ρα.Η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΑΝΕΛ, μαζί με όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα και ΜΜΕ, αξιο­ποιούν τα γε­γο­νό­τα για να εντεί­νουν το κλίμα τρο­μο­κρα­τί­ας, να στο­χο­ποι­ή­σουν το άσυλο και να μη γίνει ο εορ­τα­σμός.

Ο τρι­ή­με­ρος εορ­τα­σμός του Πο­λυ­τε­χνεί­ου να διε­ξα­χθεί στον ιστο­ρι­κό χώρο του με πρό­σβα­ση για το λαό, τη νε­ο­λαία και τους μα­ζι­κούς φο­ρείς

Κα­ταγ­γέ­λου­με την προ­σπά­θεια απο­κλει­σμού της ει­σό­δου στο λαό

Απαι­τού­με την από­συρ­ση των ΜΑΤ. Καμία σκέψη για επέμ­βα­ση της αστυ­νο­μί­ας και κα­τα­πά­τη­ση του χώρου του ασύ­λου.

Κα­ταγ­γέ­λου­με την κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ για την από­πει­ρα τρο­μο­κρά­τη­σης του κι­νή­μα­τος

Κα­λού­με τον λαό και την νε­ο­λαία σε μα­ζι­κή συ­γκέ­ντρω­ση στο Πο­λυ­τε­χνείο στις 4.00 μμ.

Κα­λού­με το λαό και τη νε­ο­λαία να δια­σφα­λί­σουν τον εορ­τα­σμό του Πο­λυ­τε­χνεί­ου με τη μα­ζι­κή πα­ρου­σία τους.

ΤΟ ΠΟ­ΛΥ­ΤΕ­ΧΝΕΙΟ ΑΝΗ­ΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ  – ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩ­ΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗ­ΜΕ­ΡΑ

Ανα­σύν­θε­ση – ΟΝΡΑ

ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ

ΑΡΑΝ

ΑΡΑΣ

Αρι­στε­ρή Ρι­ζο­σπα­στι­κή Κί­νη­ση

Αρι­στε­ρή Συ­σπεί­ρω­ση

Αρι­στε­ρό Ρεύμα

ΔΕΑ

Δι­κτύ­ω­ση για τη Ρι­ζο­σπα­στι­κή Αρι­στε­ρά

ΕΕΚ – ΟΕΝ

ΚΚΕ (μ-λ)

Λαϊκή Ενό­τη­τα

ΝΑΡ για την Κομ­μου­νι­στι­κή Απε­λευ­θέ­ρω­ση

Νε­ο­λαία Κομ­μου­νι­στι­κή Απε­λευ­θέ­ρω­ση

ΟΚΔΕ – Σπάρ­τα­κος

Ορ­γά­νω­ση Νε­ο­λαί­ας «Πο­ρεία»

Πα­ρέμ­βα­ση

 

429

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση