Ζητείται (ξανά) δικαίωση για τον Ουαλίντ

Ζητείται (ξανά) δικαίωση για τον Ουαλίντ

Screen Shot 2017-11-30 at 10.05.59 AMΤη δεύτερη δικαίωσή του αναζητά σήμερα ο Αιγύπτιος αρτεργάτης Ουαλίντ Ταλέμπ που απήχθη και βασανίστηκε ανελέητα από το αφεντικό του Γ. Σγούρδα και τους συνεργούς του το 2012 στη Σαλαμίνα και που, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βρέθηκε και κατηγορούμενος από τους βασανιστές του για κλοπή χρημάτων.

Ο ισχυρισμός αυτός, βέβαια, έχει ήδη καταρρεύσει στο ακροατήριο και δεν είναι παρά μια προσπάθεια σχετικοποίησης των πραγματικών εγκλημάτων με την υποτιθέμενη κλοπή.

Θυμίζουμε ότι στις 28/11/2016 το Εφετείο έκρινε, σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης, ένοχους τους τέσσερις κατηγορουμένους και για τα τρία κακουργήματα (αρπαγή, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τη ληστεία).

Πρόκειται για το πρώην αφεντικό του Ουαλίντ και ιδιοκτήτη του φούρνου στη Σαλαμίνα, Γιώργο Σγούρδα, στον οποίο έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών, τον γιο του Σταμάτη Σγούρδα, που καταδικάστηκε με πέντε έτη λόγω του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, τον φίλο και συνεργό του Σγούρδα, Γιώργο Ζαχαριάδη (10 έτη), και τον αλβανικής καταγωγής συνεργό Φρέντερικ Ζότο (εννέα έτη).

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας είχε εστιάσει στο ρατσιστικό κίνητρο των εγκληματικών πράξεων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το κίνητρο των κατηγορουμένων δεν ήταν η (υποτιθέμενη) κλοπή χρημάτων. Ενας άνθρωπος που τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του βασανίστηκε. Οι πράξεις των κατηγορουμένων είχαν σαφέστατο ρατσιστικό πρόσημο».

Πηγή: efsyn.gr

 

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση