Γαλλία: Δικαστήριο κλείνει σουπερμάρκετ Χαλάλ στο Παρίσι γιατί δεν πωλούσε χοιρινό ή κρασί

Γαλλία: Δικαστήριο κλείνει σουπερμάρκετ Χαλάλ στο Παρίσι γιατί δεν πωλούσε χοιρινό ή κρασί

1Η Γαλλία διέταξε το κλείσιμο ενός σουπερμάρκετ Χαλάλ στο Παρίσι γιατί δεν πωλούσε χοιρινό ή κρασί.
Το μίνι μάρκετ «Good Price» στο Κολόμπ, δεν συμμορφώθηκε με τους όρους της μίσθωσης, η οποία ανέφερε ότι το κατάστημα πρέπει να λειτουργεί ως «γενικό κατάστημα τροφίμων», αποφάνθηκε το δικαστήριο της Nanterre.
Η τοπική αρχή υποστήριξε ότι τα μέλη της τοπικής κοινότητας δεν εξυπηρετούνταν σωστά επειδή το κατάστημα δεν πωλούσε προϊόντα χοιρινού κρέατος ή αλκοόλ. Η έκθεση του δικαστικού επιμελητή είπε ότι το κατάστημα πωλούσε προϊόντα χαλάλ σχεδόν αποκλειστικά.
Όταν ο διευθυντής του σουπερμάρκετ ερωτήθηκε, εκείνη τη στιγμή, είπε: «Είναι δουλειά, κοιτάζω γύρω μου και στοχεύω σε αυτούς που βλέπω». Ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι το αλκοόλ «δεν είναι μέρος της γενικής διατροφής» και το κατάστημα δεν είχε υποχρεώση να το πουλήσει, καθώς είναι μόνο ένα συμπλήρωμα στο φαγητό.
Το δικαστήριο δήλωσε ότι τα προϊόντα που πωλούνταν στο κατάστημα ήταν «περιορισμένου εύρους και δεν ταίριαζαν στην ευρεία έννοια του γενικού συμφέροντος».
Έδωσε εντολή για τη λήξη της μίσθωσης του καταστήματος και διέταξε την έξωση των ενοικιαστών. Ο ιδιοκτήτης του σουπερμάρκετ καταδικάστηκε να καταβάλει 4,000 ευρώ στην τοπική αρχή για νομικά έξοδα.

Μετάφραση: Ερνεστίνα Καρυστιναίου

Πηγή: http://www.independent.co.uk

1.415

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση