Συνελήφθη ιταλός φασίστας για …διάρρηξη παγωτατζίδικου

Συνελήφθη ιταλός φασίστας για …διάρρηξη παγωτατζίδικου

1Ο Γιάρι Νταλ Άρα, ακροδεξιός leader της διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην περιοχή του Τιμπουρτίνο 3, συνελήφθη εχτές τη νύχτα επ΄ αυτοφόρω να «αδειάζει» παγωτατζίδικο που είχε διαρρήξει. Τελειώνει έτσι το παραμυθάκι του εκφραστή των «αγανακτισμένων» (λόγω των μεταναστών) πολιτών στην περιφέρεια της Ρώμης.  Θυμάστε εδώ τους  «αγανακτισμένους» του Αγίου Παντελεήμονα; Ο Νταλ Άρα ήταν μέλος της Forza Nuova και της Casa Pound.

O Γιέρι Νταλ Άρα, 38 ετών, με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, είχε καταφέρει να γίνει «διάσημος» γιατί διαμαρτυρόταν κατά του κέντρου μεταναστών του Ερυθρού Σταυρού που στεγάζεται στη γειτονιά του. Τώρα ο Γιέρι βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, αφού συνελήφθη, με άλλους δύο, να ληστεύει ένα παγωτατζίδικο. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί, είχαν αδειάσει το ταμείο και κρύβονταν ανάμεσα στα έπιπλα. Μαζί τους είχαν εργαλεία διάρρηξης μεταξύ αυτών κι ένα λοστό. Υπάρχουν υποψίες ότι η συμμορία είναι υπεύθυνη και γι άλλες ληστείες στην περιοχή τον τελευταίο καιρό. Ο 38χρονος τους προηγούμενους μήνες, παρουσιαζόταν σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση και στο face book ως αντιπρόσωπος των «αγανακτισμένων» πολιτών του Τιμπουρτίνο 3. Πρωταγωνιστούσε δε, στις κινητοποιήσεις κατά των μεταναστών αρχικά με την Casa Pound και μετά με την Forza Nuova.

Όλα άρχισαν στις 30 Αυγούστου όταν ένα πλήθος ανθρώπων προσπάθησε να επιτεθεί στο κέντρο μεταναστών, ως αντίποινα σ’ ένα λεκτικό επεισόδιο μεταξύ ενός μετανάστη και μερικών πιτσιρικάδων της περιοχής. Ακολούθησαν εβδομάδες έντασης με διαδηλώσεις, επιθέσεις της άκρας δεξιάς σε κοινωνικά κέντρα και τέλος την βίαιη κακοποίηση ενός μετανάστη, φιλοξενούμενο του κέντρου. Ο Νταλ Άρα ήταν πάντα στην 1η γραμμή των διαδηλώσεων στο Τιμπουρτίνο 3, ενώ συμμετείχε και σε «περιπολίες» που οργάνωναν οι ακροδεξιοί της Forza Nuova. Ήταν λοιπόν ένας από τους πρωτεργάτες της ακροδεξιάς προπαγάνδας που υποστήριζε ότι η παρουσία του κέντρου μεταναστών αυξάνει τον αριθμό των κλοπών. Τώρα που συνελήφθη είναι σίγουρο πως ο αριθμός των κλοπών θα μειωθεί σημαντικά. Ποιος ξέρει αν οι δημοσιογράφοι τον θυμηθούν την επόμενη φορά που θα δημιουργήσουν ηγέτες ανύπαρκτων λαϊκών εξεγέρσεων!

1

Μετάφραση: Νίκος Αθανασίου

Πηγή: https://roma.fanpage.it

132

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση