#GDtrial: Στο σκαμνί του κατηγορούμενου ο Μιχαλολιάκος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

#GDtrial: Στο σκαμνί του κατηγορούμενου ο Μιχαλολιάκος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

1Η ώρα να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έφτασε για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς ο αρχηγός του μορφώματος θα έχει βρεθεί για πρώτη φορά στο δικαστήριο για να δώσει εξηγήσεις για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς και για τη δράση των στελεχών της Χρυσής Αυγής υπό την καθοδήγησή του.

Σημειώνεται πως ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος που θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Την «είδηση» έδωσε ο ίδιος ο αδερφός και συνήγορός του, Τάκης Μιχαλόλιας, που ανακοίνωσε πως πρόκειται να απολογηθεί για πρώτη φορά στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως αναφέρει το JailGoldenDawn.com, μέχρι σήμερα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο δικαστήριο, ούτε καν κατά την πρώτη μέρα της δίκης. Συνήγοροι της υπεράσπισης εξηγούσαν την απόφαση αυτή με το αιτιολογικό ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να δώσει στους πολιτικούς αντιπάλους του το «φωτογραφικό στιγμιότυπο» με τον ίδιο καθισμένο στο σκαμνί του κατηγορούμενου.

Παρά το γεγονός πως δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη, ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος έχει επανειλημμένως δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης έχει πλέον καταπέσει και ότι η δίωξη είναι αμιγώς «πολιτική».

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι η παροχή εξηγήσεων για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2015. Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, διά των ερωτήσεων της, έχει ήδη εκφράσει την απορία γιατί να αναλαμβάνει ένας αρχηγός κόμματος την πολιτική ευθύνη για την πράξη ενός «ψηφοφόρου» (ή «περαστικού» όπως χαρακτήρισε τον Ρουπακιά ο Μιχαλολιάκος).

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξηγήσεις που θα δώσει ο αρχηγός του μορφώματος για τις δεκάδες επιθέσεις και για τη δράση στελεχών όπως ο Λαγός, ο Μίχος, ο Παναγιώταρος, ο Κασιδιάρης, και άλλοι.

Υπογραμμίζεται πως θα είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος θα απολογηθεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Πηγή: https://www.thepressproject.gr

650

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση