Ψεύτικη είδηση από τα φασιστοσάιτ: «Λαθροεισβολέας» φώναζε ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ κι απειλούσε να ΚΑΨΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ Έλληνα υπάλληλο

Ψεύτικη είδηση από τα φασιστοσάιτ: «Λαθροεισβολέας» φώναζε ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ κι απειλούσε να ΚΑΨΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ Έλληνα υπάλληλο

1Αληθεύει πως πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη «λαθροεισβολέας» Ιρακινής υπηκοότητας μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων και παίρνοντας τη μάνικα καυσίμων, απειλούσε με χρήση αναπτήρα να βάλει φωτιά και να κάψει ζωντανό τον εργαζόμενο υπάλληλο;

ΨΕΥΔΕΣ

Στο voicenews.gr (αρχική πηγή), e-rodios.blogspot.grstilpon.blogspot.gr και oikonomaxoi.blogspot.gr, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Αν και το «ρεπορτάζ» επικαλείται το όνομα του δημοσιογράφου Βασίλη Γραμμένου, είναι ιδιαίτερα φειδωλό σχετικά με τις λεπτομέρειες γύρω από το επίμαχο περιστατικό. Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες γενικά στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, δεν βρήκαμε δεύτερη πηγή που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς.

Πρέπει να επισημάνουμε επίσης, πως το voicenews.gr, έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν πολλά ψευδή ξενοφοβικά άρθρα, είτε ως αρχική πηγή, είτε αναδημοσιεύοντάς τα. Μερικές σχετικές καταρρίψεις θα δείτε εδώεδώεδώεδώ και εδώ. Περισσότερες διαψεύσεις fake news από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα εδώ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, μάθαμε πως ουδέποτε καταγράφηκε περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με Ιρακινό μετανάστη που απείλησε πρατηριούχο.

Επειδή η «είδηση» δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές και η Αστυνομία τη διαψεύδει, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το περιστατικό ουδέποτε έλαβε χώρα.

236

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση