O μητροπολίτης Κυθήρων κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar»

O μητροπολίτης Κυθήρων κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης «Jesus Christ Superstar»

Screen Shot 2018-02-21 at 4.18.55 PMΚαι χαφιές και σκοταδιστής ο μητροπολίτης Κυθήρων. Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα (και μετά τις πρώτες μηνύσεις) του θρυλικού «Jesus Christ Superstar», ο εν λόγω πάπαρδος κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης.
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) σχολιάζει την κάνοντας λόγο για «χρονίζουσα υστέρηση της ελληνικής έννομης τάξης».
Όπως επισημαίνει, οι επίμαχες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα «δεν τιμωρούν τη διακινδύνευση της κοινωνικής ειρήνης αλλά την προσβολή σε βάρος του Θεού, σαν να είχε καν ανάγκη τέτοιας προστασίας. Αλλά και η υπεράσπιση αυτών των διατάξεων με επίκληση της κοινωνικής ειρήνης είναι εξόφθαλμα υποκριτική, καθώς όσοι προβάλλουν τέτοια επιχειρήματα είναι, εν τέλει, οι ίδιοι που υποδαυλίζουν τα θρησκευτικά πάθη».
Αντιγράφοντας από την είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραθέτουμε τη συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕλΕΔΑ:
«Η ελευθερία του λόγου και της τέχνης, σε πείσμα της συνταγματικής κατοχύρωσής της, αποτελεί το επιφανέστερο θύμα αυτής της ποινικής μας ιδιαιτερότητας».
Είναι κατ’ αρχήν παρήγορο, καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι με την τελευταία αυτή θεατρική παράσταση έχουν μέχρι στιγμής ασχοληθεί μόνο κληρικοί και όχι αστυνομικοί ή εισαγγελείς», αλλά υπενθυμίζει ότι «ακριβώς το ίδιο συνέβη πρόσφατα στο Παλαιό Φάληρο με το γλυπτό «Φύλαξ», του οποίου η καταστροφή δεν φαίνεται να αποτέλεσε καν αντικείμενο έρευνας».
Μ.Κ.

177

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση