Ο θάνατος του Blair Peach

Ο θάνατος του Blair Peach

Screenshot_3Ο Clement Blair Peach (25 Μαρτίου 1946 – 23 Απριλίου 1979) ήταν δάσκαλος της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του ρατσισμού στο Southall, Middlesex, της Αγγλίας.

Αγωνιστής και ακτιβιστής εναντίον της ακροδεξιάς, τον Απρίλιο του 1979, συμμετείχε σε μια διαδήλωση κατά της Ναζιστικής Συμμαχίας στο Southall εναντίον μιας εκλογικής συνάντησης του Εθνικού Μετώπου στο δημαρχείο και χτυπήθηκε άγρια στο κεφάλι.

Πέθανε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο από τραυματισμούς στο κεφάλι που υπέστη. Η εξεταστική επιτροπή απεφάνθη ότι ο θάνατος του Clement Blair Peach οφειλόταν σε τυχαίο χτύπημα.

Για πολλά χρόνια η φίλη του Peach, Celia Stubbs, προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο θάνατος του οφειλόταν σε εσκεμμένη επίθεση.

Τελικά η  Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία έφθασε σε εξωδικαστική επίλυση το 1989 με τον αδερφό του Peach.  Η Μητροπολιτική Αστυνομία αναφέρει ότι για τον θάνατο του Clement Blair Peach, ευθυνόταν αστυνομικός, στις 27 Απριλίου του 2010.

Η ζωή του

Το Peach γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Βικτόρια της Βικτώριας και ήταν για λίγο συντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Argot με τους συμμαθητές του Dennis List και David Rutherford.

Εργάστηκε ως πυροσβέστης και ως νοσοκόμος στην Νέα Ζηλανδία πριν μετακομίσει στο Λονδίνο το 1969.

Έγινε καθηγητής στο σχολείο Phoenix στο Bow, στο ανατολικό Λονδίνο, (σχολή ειδικών αναγκών), που εργάστηκε από το 1969 μέχρι το θάνατό του 10 χρόνια αργότερα.

Την εποχή του θανάτου του ήταν ενεργό μέλος της Ένωσης Σοσιαλιστικών Καθηγητών στο πλαίσιο της Εθνικής Ένωσης Καθηγητών και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.

 

Η κηδεία του έγινε 51 μέρες μετά τον θάνατό του. Υπολογίζεται ότι 10.οοο κόσμου παρευρέθηκαν σε αυτήν.

Η δημόσια  αντίδραση στον θάνατο του Peach και άλλες υποκείμενες φυλετικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής αστυνομικής χρήσης του νόμου Sus, οδήγησαν τελικά στην εξέγερση του Brixton του 1981.

Μια ομάδα 30 αστυνομικών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον διοικητή John Cass, διεξήγαγε μια εσωτερική έρευνα για το θάνατο του Peach. Η έκθεση του παθολόγου έδειξε ότι το σπασμένο κρανίο του Peach δεν ήταν το αποτέλεσμα χτυπήματος από  κορδόνι και είκασε ότι το Peach χτυπήθηκε από ένα σωλήνα γεμάτο μολύβι. 

πηγή:wikipedia.org

 

 

 

72

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση