Δίκη 18 ΜΑΤατζήδων: Η συνέχεια σήμερα στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Δίκη 18 ΜΑΤατζήδων: Η συνέχεια σήμερα στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Screen Shot 2018-03-29 at 8.24.41 AMΔιαδηλωτής πεσμένος και λιπόθυμος στο έδαφος από τη βία των αστυνομικών, με τους τελευταίους προκλητικά να τον αφήνουν αβοήθητο | Η φωτογραφία από τον «Guardian»

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 29 Μάρτη, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (κτήριο 13), η δίκη των 18 ΜΑΤατζήδων που κατηγορούνται για τις βιαιότητες και τις ωμότητες ενάντια σε δεκάδες εκατοντάδες πολίτες και συνδικαλιστές, το διήμερο 28-29 Ιούνη 2011, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να βοηθήσουν και συγκεκριμένα ως κρατικές αρχές αρμόδιες για την προστασία του πολίτη και τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, ωστόσο δεν το έκαναν με πρόθεση.

Σήμερα, περίπου 7 χρόνια μετά, πολλοί από τους εμπλεκόμενους έχουν αμειφθεί και προαχθεί από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η δίκη γίνεται σε συνθήκες παρασιώπησης και συγκάλυψης, ενώ Δικαιοσύνη και κυβέρνηση απέχουν προκλητικά από τις οφειλόμενες ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας και τη συνολική απόδοση ευθυνών, σε όλους τους υπαιτίους και για τα κακουργήματα που διέπραξαν.

Υπενθυμίζεται πως στις βιαιότητες των ανδρών των ΜΑΤ, το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου 2011 είχαν τραυματιστεί εκατοντάδες πολίτες και συνδικαλιστές, μεταξύ αυτών οι:

  • Γ. Χαρίσης, γραμματέας του ΜΕΤΑ και τότε αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σ.σ.: αν και υπάρχει φωτογραφία του αστυνομικού που τον χτυπούσε με βία, ακόμα και όταν ήταν πεσμένος και αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, μέχρι σήμερα δεν έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη).

  • Γρ. Καλομοίρης, επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο Δημόσιο και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, (υπέστη, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, δύσπνοια από την αλόγιστη χρήση χημικών CS από τις δυνάμεις ασφαλείας).

  • Λ. Παναρέτου, μέλος του ΜΕΤΑ, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο «Ελπίς» (τραυματίστηκε από «ρίψη ευμεγέθων λίθων και μαρμάρων στο πλήθος των συγκεντρωμένων πολιτών» από τους αστυνομικούς, όπως λέει το κατηγορητήριο).

  • Ν. Αδαμόπουλος, τότε πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Νέας Ιωνίας (υπέστη λιποθυμικό σοκ από τον ψεκασμό ασφυξιογόνου στο πρόσωπό του με φυσούνα).

  • Π. Βαϊνάς, δάσκαλος (τραυματίστηκε από επίθεση των ανδρών ΜΑΤ, με τη χρήση κλομπ και κλωτσιών, μέσα σε μανάβικο στην οδό Ξενοφώντος, ενώ μετά τον «περιέλουσαν» με χημικά)

  • Θ. Μουστάκας-Βρεττός, δάσκαλος (επίσης τραυματίστηκε από επίθεση των ανδρών ΜΑΤ στην οδό Ξενοφώντος, με τη χρήση κλομπ και κλωτσιών)

  • Κ. Λουράντος, νυν πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (δύσπνοια και λιποθυμικό σοκ από τη χρήση χημικών).

  • Π. Μαρκόπουλος, φοιτητής (έγκαυμα στην πλάτη από δακρυγόνο).

  • Μ. Όσκαρ (βιαιοπραγίες από τις δυνάμεις καταστολής, με τη χρήση κλομπ και του λοιπού εξοπλισμού τους – αρβύλες).

  • Π. Ζιώγας (βιαιοπραγίες από τις δυνάμεις καταστολής, με τη χρήση κλομπ και του λοιπού εξοπλισμού τους – αρβύλες).

Πηγή: http://ergasianet.gr

112

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση