Απορρίφθηκε το τουρκικό αίτημα έκδοσης του HASAN BIBER

Απορρίφθηκε το τουρκικό αίτημα έκδοσης του HASAN BIBER

Screen Shot 2018-03-30 at 8.14.44 PMΤην Δευτέρα η δίκη για τον Ali. E. GOKOGLU στη Λάρισα

Εκδικάστηκε η υπόθεση του αγωνιστή Hasan Biber στο Εφετείο Ναυπλίου με το δικαστήριο να αποφασίζει να μην εκδοθεί στην Τουρκία. Το εφετείο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη του τουρκικού αιτήματος, επειδή θεωρεί ότι η δίωξη γίνεται λόγω των πολιτικών φρονημάτων του Biber.

Ο ίδιος στην απολογία του αναφέρει «Είμαι ποιητής και συνδικαλιστής. Στην Τουρκία από την δεκαετία του 60 δίνεται μια μάχη κατά του φασισμού και ιμπεριαλισμού. Εγώ πάνω σε αυτην την πραγματικότητα έγραψα βιβλία και έχω 7 ποιητικές συλλογές. Εντάχτηκα στο εργατικό αγώνα. Εκλέχθηκα πρόεδρος των λιμενεργατών στην πόλη ΜΕΡΣΙΝ έπειτα πρόεδρος των λιμενεργατών της Τουρκίας (TURK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ SENDİKASI). Ήμουνα στο Δ.Σ της Διεθνής Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF).

Στα συνδικαλιστικά μου χρόνια η κυβέρνηση μου πρότεινε τεράστιες ποσότητες ως ρουσφέτια για τις συμβάσεις και εφόσον δεν το δέχθηκα με απείλουσαν . Για τις συνδικαλιστικές μου δράσεις έχω συλληφθεί και έχω βασανιστεί πολλές φορές. Τώρα η Τουρκία ζητά με τις ίδιες κατηγορίες δεύτερη φορά την έκδοση μου.»

Έξω από τα δικαστήρια από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι με πανό, μέλη της Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολίτικους κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, αναρχική ομάδα LUPUS,το Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Τούρκο ποιητή και συνδικαλιστή είχαν εκδώσει ο Σύλλογος Λιμενεργατών του Ναυπλίου και η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας.

——————————-
Στις 2 Απρίλιου, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ, 10.00 η ώρα, στο Εφετείο Λάρισας, θα εκδικασθεί η υπόθεση έκδοσης του Ali.E. GOKOGLU στην Τουρκία.
Όλα αυτά τα δικαστήρια πραγματοποιούνται σε ένα κλίμα πιέσεων και συνεννοήσεων Ελλάδας – Τουρκίας «κάτω από τραπέζι», ανταλλαγής τριών αγωνιστών έναντι των δύο στρατιωτικών. Για τα συμφέροντα τους, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών από την μια πλευρά εκμεταλλεύονται τον εθνικισμό και από την άλλη, με τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις, διακυβεύονται όλα τα βασικά και διεθνή δικαιώματα. Για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις μεθόδους, όπως απέλαση, απαγωγή και έκδοση.

Γι’ αυτούς τους λόγους, σ’ αυτές τις συνθήκες, προσκαλούμε όλους να συνεχίσουν να είναι αλληλέγγυοι στους αγωνιστές.

Σχετικά με τον Ali E. GOKOGLU που ζητείται η έκδοσή του, στις 2 Απριλίου:
Είναι ένας αγωνιστής, 50 ετών, και στην Τουρκία συμμετείχε στο κίνημα ως αρχισυντάκτης ενός πολιτικού περιοδικού και ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD). Σ΄αυτά τα χρόνια είχε υποστεί διώξεις και βασανιστήρια.

Πηγή: http://oagonas.blogspot.gr/

 

40

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση