#GDtrial: «Το ψάχναμε το μπαστάρδι»

#GDtrial: «Το ψάχναμε το μπαστάρδι»

1«Το ψάχναμε το μπαστάρδι».

Ο τελευταίος κρίκος μπήκε χτες στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τα ηχητικά αδημοσίευτων τηλεφωνημάτων των Χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την επιβεβαίωση ότι οι δολοφόνοι γνώριζαν το θύμα τους ως «γνωστό αναρχοάπλυτο». Μια μεγάλη μέρα για το δικαστήριο, ένα σημαντικό βήμα για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

——————————

Η παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει» δεν ισχύει για τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι, στις συνομιλίες που ακούστηκαν στη χθεσινή δίκη της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτουν τη συνενοχή των δραστών της δολοφονίας Φύσσα και τον κομβικό ρόλο του βουλευτή Λαγού και του «Αρχηγού» Μιχαλολιάκου.

Η δικάσιμος ξεκίνησε με τις ηχογραφημένες συνομιλίες του μέλους της Χρυσής Αυγής Νίκαιας, Αναστάσιου Αναδιώτη, κατηγορούμενου για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα. Αμέσως μετά τη δολοφονία, έσπευσε να προμηθευθεί νέα συσκευή κινητού και κάρτα sim, προφανώς για να καλύψει τα ίχνη του.

Κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης, ακούστηκαν αποσπάσματα συνομιλιών του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου – «Περίανδρου», πρώην υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, καταδικασμένου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, το 1998.

Πέρα από την πεζοδρομιακή-λούμπεν φρασεολογία και τα υποτιμητικά παρατσούκλια προς τον Μιχαλολιάκο -τον αποκαλεί «Κάτμαν»-, η ουσία των λόγων του Περίανδρου παραμένει άμεσα ενοχοποιητική για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. «Αν ανοίξω το στόμα μου, στέλνω τον Παναγιώταρο φυλακή για φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο για ηθικό», παραδέχεται ο Περίανδρος για τη δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή, κάτι που έχει επαναλάβει δημόσια.

Πανικός και κυνισμός χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις των χρυσαυγιτών, μετά τη δολοφονία Φύσσα. Από τη μία σπεύδουν να ξεφορτωθούν ενοχοποιητικό υλικό, μαχαίρια, φωτοβολίδες, αυτοκόλλητα με τον Χίτλερ. Από την άλλη κομπάζουν για τη συμμετοχή σε εγκληματικές δράσεις, όπως ο εκβιασμός καταστηματαρχών και η αγορά όπλων.

Σοκαριστική είναι η συνομιλία του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Νίκου Αποστόλου, που επιδοκιμάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά: «Καλά του ’κανε. Τον ψάχναμε τόσο καιρό», ενώ υποστηρίζει ότι ο Ρουπακιάς «έκανε κάτι καλό για το κόμμα», εφαρμόζοντας το χρυσαυγίτικο σύνθημα «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά».

Αποκαλυπτική για το πώς οργανώθηκε η δολοφονία Φύσσα είναι η ωμή παραδοχή: «Αυτή είναι η ιεραρχία. Παίρνεις τον Γιάννη και ο Γιάννης τον μεγάλο». Ο Γιάννης δεν είναι άλλος από τον Λαγό και ο «μεγάλος» ο Μιχαλολιάκος.

► Η δίκη συνεχίζεται στις 16 Απριλίου, με τις συνομιλίες του Δεβελέκου.

Πηγές: #jailgoldendawnhttp://www.efsyn.gr

134

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση