Νέος, επαγγελματίας και LGBTQI: Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες ευρωπαϊκές χώρες για να ζήσεις

Νέος, επαγγελματίας και LGBTQI: Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες ευρωπαϊκές χώρες για να ζήσεις

Για τα μέλη της LGBTQI κοινότητας, η μετεγκατάσταση στο εξωτερικό δεν είναι πάντα τόσο απλή όσο θα έπρεπε. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να εξεταστούν πριν την μεγάλη απόφαση.

Το πού είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν διακρίσεις για το ποιοι είναι, βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ανησυχιών πριν τη μεγάλη απόφαση.

Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές της Expert Market, ανέλυσαν όλες τις σημαντικές παραμέτρους – από τους νόμους κατά των ομοφοβικών εγκλημάτων μίσους έως τα ίσα δικαιώματα απασχόλησης – ώστε να δημιουργήσουν μια λίστα με τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες.

Σκοπός της λίστας είναι να αναδείξει ποιες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής για όσους θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν εκεί, αλλά με έμφαση στις λεπτομέρειες για την ευημερία των LGBTQI νέων.

Αυτή η λίστα εξέτασε παράγοντες και δεδομένα πέρα από το κόστος ενοικίων και τις παροχές, για να χαρτογραφήσει την Ευρώπη ως προς την LGBTQI κοινότητα. Μπορεί μια χώρα να εξασφαλίζει υψηλές απολαβές ή καλές εργασιακές ευκαιρίες, αλλά αν οι νόμοι της είναι αδύναμοι για την προστασία και την ισότητα των LGBTQI, τότε χάνει πόντους για τη συγκεκριμένη λίστα- αυτός είναι ο λόγος που ίσως η κατάταξη ξαφνιάσει κάποιους.

Στην κορυφή έρχεται η Μάλτα η οποία έσπευσε να διεκδικήσει τον τίτλο της καλύτερης χώρας για να ζήσει και να εργαστεί ένας LGBTQI.

Για παράδειγμα, η Μάλτα έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με διάσημη νυχτερινή διασκέδαση, έχει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές σκηνές στην κεντρική Ευρώπη και το μεγαλύτερο αριθμό νόμων για την προστασία των LGBTQI.

Τελευταία στη λίστα είναι η Λετονία η οποία κατέλαβε τη χαμηλότερη θέση λόγω του συνδυασμού της μη ύπαρξης νόμων που να προστατεύουν από εγκλήματα μίσους ή ρητορική μίσους αλλά και τις εργασιακές συνθήκες όπως η πολύ μικρή ετήσια άδεια που δίνεται σε εργαζόμενους.

Η Ελλάδα καταφέρνει να βρίσκεται στη θέση 15, κάτι που σημαίνει πως έχει ακόμη αρκετό δρόμο, αλλά τουλάχιστον αποφεύγει τις τελευταίες θέσεις ενώ πέτυχε να ξεπεράσει το Βέλγιο.

Οι καλύτεροι…

1. Μάλτα
2. Δανία

3. Κροατία
4. Αυστρία
5. Ισπανία

6. Γαλλία

7. Γερμανία

8. Πορτογαλία

9. Ηνωμένο Βασίλειο

10. Φινλανδία

11. Εσθονία

12. Κάτω Χώρες

13. Σουηδία

14. Σλοβενία

15. Ελλάδα

16. Τσεχική Δημοκρατία

17. Πολωνία

18. Βέλγιο

19. Σλοβακία

20. Ρουμανία

21. Ουγγαρία

Και αυτές είναι οι χειρότερες χώρες στην Ευρώπη για να μετακομίσετε αν είστε LGBTQI:

22. Ιρλανδία
23. Ιταλία
24. Λιθουανία
25. Βουλγαρία

26. Λετονία

 

Πηγή: t-zine.gr

 

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση