Σχεδόν αθόρυβα πέρασε η απόφαση της εταιρίας Attica Group να αποσύρει από τη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη τα νέα πλοία της Hellenic

Σχεδόν αθόρυβα πέρασε η απόφαση της εταιρίας Attica Group να αποσύρει από τη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη τα νέα πλοία της Hellenic

Σχεδόν αθόρυβα πέρασε η απόφαση της εταιρίας Attica Group να αποσύρει από τη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη τα νέα πλοία της Hellenic και να τα αντικαταστήσει με τα υπέργηρα και αργά Νήσος Ρόδος και Νήσος Σάμος. Σημειωτέον ότι η Ηellenic Seaways και η Blue Star συγχωνεύτηκαν πρόσφατα δημιουργώντας μονοπωλιακές καταστάσεις στο Αιγαίο. Η εταιρία ενημέρωσε ότι ο λόγος που γίνεται η απόσυρση είναι γιατί πέρσι είχε πτώση στα έσοδα της από αυτή τη γραμμή.

Ξέχασαν όμως να πουν ότι το 2015 και τους πρώτους μήνες του 2016 τα έσοδα των εταιριών που ενεπλάκησαν στη μεταφορά προσφύγων από τα ναυλωμένα πλοία είτε από τα κανονικά εισιτήρια ενισχύθηκαν κατά περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ συμβάλλοντας στην αύξηση της κερδοφορίας τους. Επίσης οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρά τη μεγάλη μείωση των τιμών των καυσίμων, συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα έκτακτα μέτρα που είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια .

Ακόμα σημαντική συνεισφορά στην κερδοφορία των ακτοπλοϊκών εταιρειών αποτελούν τα μέτρα για τη μείωση του προσωπικού τους κατά τους χειμερινούς μήνες και η επί της ουσίας κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών. Όμως αν και η δρομολόγηση των πλοίων αυτών έχει σοβαρές συνέπειες για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών αλλά και στον εσωτερικό τουρισμό κυρίως τους θερινούς μήνες οι αντιδράσεις τόσο από το Επιμελητήριο Λέσβου όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν από χλιαρές έως ανύπαρκτες.

Που είναι άραγε όλοι εκείνοι οι ανησυχούντες ¨πατριώτες¨ που με την πρώτη ευκαιρία σκίζουν τα ιμάτια τους για την «καταστροφή» της Λέσβου; Ε τώρα που να τα βάζουν με τις εταιρίες δεν είναι δα και κανένας πρόσφυγας που χαλάει την αισθητική μας και που άμα λάχει του ανοίγουμε και το κεφάλι. Στην τελική μην ξεχνάμε πως οι εφοπλιστές δεν είναι τίποτα φτωχοί που άφησαν τα σπίτια και τις πατρίδες τους κυνηγημένοι από τους πολέμους. Είναι Έλληνες και προπάντων πατριώτες τόσο πολύ που το αποδεικνύουν και μ αυτή την κίνηση τους!

Πηγή: fb Θράσος Αβραάμ

50

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση