ΝΑΖΙ είναι ο πατέρας του 17χρονου Έλληνα μακελάρη

ΝΑΖΙ είναι ο πατέρας του 17χρονου Έλληνα μακελάρη

Τα δυο όπλα με τα οποία ο 17χρονος ελληνικής καταγωγής μακέλεψε εννέα συμμαθητές του και έναν καθηγητή του στη Santa Fe ανήκαν στον πατέρα του που φωτογραφιζόταν περήφανος με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα, στις διακοπές του. Η σελίδα του έφηβου στα κοινωνικά δίκτυα ήταν γεμάτη με ναζιστικά συνθήματα και αρλούμπες για την υπεροχή της λευκής φυλής. O πατέρας κλαψούριζε στα κανάλια. Είχε »πέσει απ’τα σύννεφα».

————————————————————

Το Λύκειο του Σάντα Φε, στο Τέξας, «έβαψε» με αίμα ο Έλληνας Δημήτρης Παγουρτζής την Παρασκευή (18.05.2018). Τουλάχιστον δέκα μαθητές και καθηγητές έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το μακελειό.

Τέξας: «Ήσυχο παιδί της εκκλησίας» ο Έλληνας μακελάρης! Τι αποκαλύπτουν φίλοι του


Η αγάπη του για τα όπλα

Σύμφωνα με την Mirror, τα προφίλ του Έλληνα μακελάρη στα social media δείχνουν την αγάπη του ανήλικου μαθητή στα όπλα. Ήταν μέλος σε όλες τις ομάδες που «αγαπούσαν» τα όπλα ενώ ανέβαζε συνέχεια φωτογραφίες με διάφορα όπλα.

Μάλιστα, λίγο πριν από το μακελειό, είχε ποστάρει στο Instagram μία φωτογραφία με μπλούζα που έγραφε: «Γεννήθηκα για να σκοτώνω».
Το bio του στο Facebook ανέφερε: Στο YouTube είμαι ο Comma Kazi. Είναι ο μόνος με καμικάζι πιλότο. Έχω μερικές playlist εκεί. Επίσης έδινε οδηγίες πώς να προφέρουν το όνομά του – di-MI-tree-os pag-OR-cheez – και τους κατηύθυνε να παρακολουθούν βίντεο στο Youtube. 
Στη σελίδα υπήρχε επίσης μία φωτογραφία με ένα μαύρο παλτό, το οποίο φέρεται να φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού. Στο παλτό κρέμεται ο ασπρόμαυρος Σιδηρούς Σταυρός που ήταν το υψηλότερο παράσημο ανδρείας του Γερμανικού Στρατού. 
Είχε εισαχθεί το 1813, ενώ το 1957 ξανασχεδιάστηκε, αφότου η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την παραγωγή εμβλημάτων που σχετίζονταν με τους Ναζί. 
Ο νεαρός έλεγε στο Facebook ότι σχεδίαζε να καταταγεί στο στρατό το 2019. Ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία τους. Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αγώνα ποδοσφαίρου του σχολείου του.Το προφίλ του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί. 
 
Τι αποκαλύπτουν φίλοι του 
«Ήθελα να φροντίσω τους φίλους μου αλλά ήξερα ότι έπρεπε να φύγω από εκεί» είπε η 15χρονη Κόρτνεϊ Μάρσαλ που είδε τον ένοπλο να μπαίνει στην τάξη των καλλιτεχνικών και να ανοίγει πυρ. «Ήξερα ότι το παιδί πίσω μου ήταν νεκρό», πρόσθεσε.Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, μαθητές και καθηγητές, σκοτώθηκαν. Στον χώρο του σχολείου βρέθηκαν και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.Ο μαθητής Ζακ Γουόφορντ είπε ότι βρισκόταν στην τάξη του, κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η σφαγή. Ο καθηγητής του έτρεξε στον διάδρομο και σήμανε τον συναγερμό ενώ οι συμμαθητές του οχύρωναν την πόρτα για ασφάλεια. «Στην πλευρά (του σχολείου) όπου συνέβη υπάρχουν μόνο τρεις-τέσσερις τάξεις» είπε ο Γουόφορντ. «Στην άλλη πλευρά ήταν περίπου 1.000 μαθητές. Ξέραμε ότι με τον ήχο του συναγερμού θα έβγαιναν έξω με ασφάλεια», είπε.Η δευτεροετής Ντακότα Στρέιντερ περιέγραψε στους δημοσιογράφους πώς ξέσπασε πανικός όταν οι καθηγητές είπαν στους μαθητές να το βάλουν στα πόδια. «Μόλις σήμανε ο συναγερμός όλοι άρχισαν να τρέχουν. Και το επόμενο πράγμα που ακούς είναι «μπουμ, μπουμ, μπουμ» και έτρεξα όσο γρηγορότερα μπορούσα για να κρυφτώ και τηλεφώνησα στη μητέρα μου» είπε η μαθήτρια.

Ένα αγόρι αφηγήθηκε ότι έτρεξε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα και μετά, καθώς συνεχίζονταν οι πυροβολισμοί, πήδηξε στην αυλή ενός γειτονικού σπιτιού.

Ο Ντέιμον Ρέιμπον είπε ότι ο ίδιος και ο καθηγητής του είδαν τον ένοπλο αφού άκουσαν πολλούς δυνατούς θορύβους και έβγαλαν τα κεφάλια τους από την πόρτα της τάξης. «Φορούσε μαύρη καμπαρντίνα, ήταν κοντούλης, κρατούσε μια κοντόκανη καραμπίνα», περιέγραψε.

Μια μαθήτρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News, είπε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από το μακελειό στο σχολείο της γιατί «συμβαίνουν παντού». «Ανέκαθεν ένιωθα ότι στο τέλος θα συνέβαινε κι εδώ. Δεν αιφνιδιάστηκα, μόνο φοβήθηκα», είπε το κορίτσι.

Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις.

 

Πηγές:https://gregordergrieche.blogspot.gr, Ιlan Solomon
3.015

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση