Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικό άρθρο

Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικό άρθρο

Η Βουλή ήρε και την ασυλία του Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση που αφορά την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Αθηναίων. Την άρση ζήτησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Την ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ήρε η Ολομέλεια της Βουλής με 127 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά και 4 παρών, λόγω ανάρτησης ομοφοβικού δημοσιεύματος στην προσωπική ιστοσελίδα του.

Η ασυλία του κ. Νικολόπουλου ήρθη μετά από εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι για αναπαραγωγή ομοφοβικού λόγου. Ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε μεν στη Βουλή ότι «σέβεται κάθε πρόσωπο ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις» αλλά στη συνέχει τόνισε ότι διαφωνεί «με όσους θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας». Δικαιολογώντας την πράξη του ανέφερε ότι τον βρίσκει αντίθετο «κάθε θεωρία η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού» και ότι παραμένει «υπέρμαχος του γάμου ως μυστήριο της ορθόδοξης εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός».

Η Βουλή ήρε και την ασυλία του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για παλαιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας (2003). Οι βουλευτές ήραν την ασυλία του κ. Κακλαμάνη μετά από δική του προτροπή για λόγου για λόγους «ηθικής τάξης». Υπέρ της άρσης ψήφισαν 134 βουλευτές, 7 ψήφισαν κατά και 3 δήλωσαν παρών.

Πηγή: http://www.news247.gr

53

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση