Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στο Πόρτλαντ

Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στο Πόρτλαντ

Μια τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε από πυροβολισμό στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, την νύχτα της Δευτέρας (21 Μαΐου) και μια ύποπτη κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της.

Το θύμα, η 28χρονη τρανς γυναίκα Gigi Pierce, δολοφονήθηκε στην κεντρική περιοχή της πόλης αργά τη Δευτέρα, αλλά δεν αναγνωρίστηκε ως τρανς μέχρι την επομένη μέρα, σύμφωνα με τις εκθέσεις του The Portland Mercury.

Η αστυνομία είπε ότι ήταν από το Μπόιζι της πολιτείας Αϊντάχο και δεν ήταν ξεκάθαρο πόσο καιρό ήταν στο Πόρτλαντ. Βρισκόταν τραυματισμένη σε ένα πεζοδρόμιο και οι πρώτοι που έσπευσαν προσπάθησαν να την σώσουν, αλλά πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά, αναφέρει ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KATU.

Στη σκηνή του εγκλήματος, η αστυνομία συνέλαβε τη Sophia Grace Adler, 33 ετών, και, αργότερα προσήχθη στη φυλακή του Multnomah County με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Η τελευταία γνωστή διεύθυνση της Adler ήταν ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για τις γυναίκες κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, αναφέρει το The Oregonian. Η ίδια δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είναι ένοχη, σύμφωνα με το ΚΑΤU.

Ένας καυγάς αναφέρθηκε πριν από το πυροβολισμό. «Άκουσα την Gigi να λέει, «Μη με αγγίζεις», δήλωσε στο σταθμό μια γυναίκα με το όνομα Amber, φίλη της Pierce. «Και η γυναίκα στράφηκεκατα πάνω της και χτύπησε την Gigi στο πρόσωπο με το πορτοφόλι της. Αυτό προκάλεσε την Gigi. Η Gigi πήγε να την χτυπήσει, έκανε πίσω για να την χτυπήσει, και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να βουίζουν τα αυτιά μου. Υπήρξε πυροβολισμός. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Όπως πάντα. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα». Η Amber είπε ότι η Pierce, «πέθανε στην αγκαλιά μου».

Η αστυνομία έδωσε παρόμοια αιτία. «Πιστεύουμε ότι πριν το πυροβολισμό υπήρξε κάποιο είδος διαφωνίας ή ενόχλησηςκαι αυτό οδήγησε στον πυροβολισμό», δήλωσε ο Christ Burley, υπεύθυνος της Αστυνομικής Υπηρεσίας του Πόρτλαντ στο KATU.

Ο Josie Deleon-Summa, ο οποίος δήλωσε ότι ήξερε τόσο την Pierce όσο και την Adler, θυμόταν την Pierce ως κάποια «γεμάτη ζωή, πάντα προσπαθώντας να βοηθήσει τους άλλους», αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός. Ο Deleon-Summa είπε επίσης ότι η Adler ήταν «ένα καλό παιδί», αλλά «κάτι συνέβη … για να την χτυπήσει».

Το Q Center, η κεντρική κοινότητα των LGBT του Πόρτλαντ, διερευνά και θα δώσει τη δική της απάντηση για το θάνατο της Pierce, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Oscar Guerra-Vera στο Mercury.

Η Pierce είναι το 11ο καταγεγραμμένο τρανς θύμα ανθρωποκτονίας στις ΗΠΑ για το τρέχον έτος. Τα περισσότερα θύματα είναι μη λευκές γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι αναφέρονται σε λάθος όνομα και γένος από την αστυνομία ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ορισμένες ανθρωποκτονίες δεν αναφέρονται καθόλου.

Πηγή:http://t-zine.gr

153

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση