Την υπεράσπιση του ανθρώπου που σκότωσε τη 13χρονη Γιαννούλα, ανέλαβε δικηγόρος που έχει παυθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Την υπεράσπιση του ανθρώπου που σκότωσε τη 13χρονη Γιαννούλα, ανέλαβε δικηγόρος που έχει παυθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Ο Πέτρος Μαντούβαλος ανέλαβε την υπεράσπιση του 34χρονου από την Άμφισσα, που πυροβόλησε και σκότωσε ένα 13χρονο κορίτσι.

Ο συγκεκριμένος, είχε κινηθεί απειλητικά προς έναν καταυλισμό τσιγγάνων κοντά στην επιχείρησή του και άρχισε να πυροβολά προς το μέρος τους. Από τις βολές τραυματίστηκε ένας 35χρονος στο πόδι, ενώ μία από τις σφαίρες βρήκε στο κεφάλι το 13χρονο κορίτσι.

Στη συνέχεια, ο δράστης εξαφανίστηκε, με την αστυνομία να τον αναζητά, ενώ την επόμενη μέρα συνελήφθη ένας 40χρονος ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στον καταυλισμό ο 34χρονος και άρχισε τους πυροβολισμούς.

Σήμερα, ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Μαντούβαλος, με ανάρτησή του στο facebook, ανακοίνωσε πως συναντήθηκε με το δράστη και τον μετέφερε σε Αστυνομικό Τμήμα.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε, ο συγκεκριμένος δικηγόρος, άγνωστο πώς, έχει αναλάβει και την υπεράσπιση του δράστη, παρότι μόλις σήμερα ανακοινώθηκε η παύση του από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων.

Το ιστορικό που οδήγησε στην παύση

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων, οριστικοποίησε την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών, που είχε επιβληθεί από την Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο.

Το 2010, μία γυναίκα τον επισκέφτηκε μετά το θάνατο του συζύγου της για κληρονομική υπόθεση, με το δικηγόρο να τη διαβεβαιώνει ότι μπορεί να της εξασφαλίσει θετική εξέλιξη, ανατρέποντας κιόλας τη μέχρι τότε αρνητική εβασή της.

Έτσι, ζήτησε σαν αμοιβή 60.000 ευρώ, προκειμένου να συνεννοηθεί με τους ανθρώπους του και χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις που υποστήριζε ο δικηγόρος πως έχει, να πετύχει θετικό αποτέλεσμα.

Η πελάτισσά του, συγκέντρωσε σταδιακά το ποσό των 55.000 ευρώ πουλώντας ένα ακίνητο, όμως για δύο και πλέον χρόνια, ο Πέτρος Μαντούβαλος δεν έκανε κάτι για την υπόθεση. Ούτε καν ζήτησε το φάκελο από τη συνάδελφό του, στην οποία είχε αναθέσει η πελάτισσά του την υπόθεση αρχικά. Μάλιστα σε ερωτήσεις της πελάτισσάς του, έδινε ανύπαρκτη ημερομηνία δικάσιμου για την εκδίκαση ανύπαρκτου δικόγραφου.

Όταν η πελάτισσα ζήτησε πίσω τα λεφτά της, ο δικηγόρος την αντιμετώπισε με απρεπή τρόπο. Όταν εκείνη απείλησε ότι θα καταφύγει στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, ο δικηγόρος επέστρεψε σταδικά το ποσό των 32.000 ευρώ. Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο Μαντούβαλος παραδέχτηκε πως πήρε λεφτά από την πελάτισσά του τα οποία έπρεπε να επιστρέψει, όμως δήλωσε οικονομική αδυναμία.

Οι ενέργειες του εν λόγω δικηγόρου, κρίθηκαν πως θίγουν το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος λόγω της χρησιμοποίησης της ιδιότητάς του για ιδιοτελείς σκοπούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πέτρος Μαντούβαλος είχε καταδικαστεί το 2013 σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή, για την εμπλοκή στην υπόθεση του “παραδικαστικού κυκλώματος”. Οι δικαστές είχαν κρίνει ένοχο τον πρώην βουλευτή για το αδίκημα της άμεσης συνέργιας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και μάλιστα χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Πηγή: https://spasmenoparathyro.me

315

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση