Ελεύθερος με εγγύηση ο Γουαϊνστάιν

Ελεύθερος με εγγύηση ο Γουαϊνστάιν

Ο πιο μισητός άνθρωπος στο Hollywood, ο άνθρωπος που με τις δεκαετίες σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμών αποτέλεσε την αιτία για τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλυτέρων κινημάτων για τη σεξουαλική βία στην παγκόσμια ιστορία,του #MeToo βρίσκεται ελεύθερος. Ξανά. Ουδείς φυσικά εξεπλάγη από την εξέλιξη, καθώς οι εγγυήσεις του 1 εκατομμυρίου δολλαρίων που θα του εξασφάλιζαν την ελευθερία στα δύο δικαστήρια που έχει παραστεί, δεν φάνηκαν να τον επηρεάζουν ιδιαίτερα. Θλίψη και οργή προκαλεί ωστόσο η απόδειξη πως, σε μια κοινωνία που είμαστε όλοι ίσοι, κάποιοι είναι μαλλον…πιο ίσοι από άλλους! Αναμένουμε την παραδειγματική του τιμωρία και ελπίζουμε μια μέρα η δικαίωση των θυμάτων σεξουαλικής βίας να μην είναι η λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα, αλλά κάτι το αυτονόητο. (Ι.Κ.)

Επιμέλεια: Ιρέν Κόντου

 

Με χειροπέδες προσήλθε ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ σε δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Στη συνεδρίαση ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένοχος για τις αμέτρητες κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τις καταγγελίες δύο γυναικών για σεξουαλικές επιθέσεις που συνεπάγονται τη μέγιστη ποινή φυλάκισης.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι αναμένονται περισσότερες κατηγορίες, αλλά υποστήριξε πως όλοι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και ότι ο πελάτης του θα δικαιωθεί.

«Αγωνιζόμαστε σε αυτές τις μάχες κάθε φορά, και σήμερα κερδίσαμε αυτόν τον γύρο», δήλωσε ο συνήγορος έξω από το δικαστήριο.

Πάντως, ο δημόσιος κατήγορος επεσήμανε ότι ο 66χρονος κατηγορείται για «μερικά από τα σοβαρότερα σεξουαλικά αδικήματα» που υπάρχουν στο δίκαιο.

Μια μεγάλη επιτροπή ανέκρινε προηγουμένως τον Γουάινστιν συγκεκριμένα για τις κατηγορίες των δύο γυναικών, ενώ προστέθηκε και τρίτη.

Πάνω από 75 γυναίκες κατήγγειλαν τον παραγωγό για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς από τον περασμένο Οκτώβριο πυροδοτώντας το κίνημα #MeToo.

Ως αποτέλεσμα ο 66χρονος -80 ταινίες παραγωγής του είχαν κερδίσει Όσκαρ ή ήταν υποψήφιες- απολύθηκε από την ίδια του την εταιρεία και διαγράφηκε από την αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε στις αρχές Νοεμβρίου ότι διερευνούσε ισχυρισμούς από μία άλλη γυναίκα, την ηθοποιό Παζ ντε λα Ουέρτα, η οποία τους είπε τον Οκτώβριο ότι τη βίασε δύο φορές το 2010.

Πηγή: efsyn.gr  μέσω tomov.gr

 

37

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση