Ούτε στην Καλλιθέα, ούτε πουθενά! Ενωμένοι/ες τσακίζουμε μνημόνια και νεοναζί!

Ούτε στην Καλλιθέα, ούτε πουθενά! Ενωμένοι/ες τσακίζουμε μνημόνια και νεοναζί!

Την Τρίτη 17 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αντιρατσιστικής/αντιφασιστικής οργάνωσης ΚΕΕΡΦΑ με τίτλο στην πλατεία Κύπρου με τίτλο «Στη φυλακή οι φασίστες – ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες» , ομάδα νεοναζί επιχείρησε να διαλύσει την εκδήλωση (πετώντας πέτρες και μπουκάλια εναντίον των παρευρισκομένων) και να χτυπήσει αντιφασίστες/τριες, αλλά απωθήθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης επίθεσης στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα αλλά και μιας σειράς προσπαθειών των νεοναζί να ξαναβγούν στο δρόμο με «καταθέσεις στεφάνων», επιθέσεις, συνθήματα και τρικάκια τον τελευταίο καιρό στην Καλλιθέα, έχοντας πάντα την πλήρη ανοχή του δημάρχου και της αστυνομίας.
Με αφορμή το εθνικιστικό ντελίριο και τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, μετά την κατάπτυστη συμφωνία που επιβάλλει αλλαγή Συντάγματος άλλης χώρας και επιτρέπει την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ενισχυμένοι από την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που εγκλωβίζει μετανάστες και πρόσφυγες, από την κάλυψη της αστυνομίας (που απλά τους παρακολουθεί να πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις όπως στην περίπτωση του ΠΙΚΠΑ), οι δολοφόνοι νεοναζί στοχοποιούν ξανά τον πραγματικό τους εχθρό: την αριστερά και όσους/ες αντιστέκονται στα μνημόνια, τη φτώχεια και το ρατσισμό.

Εμείς τους απαντάμε: οι ντόπιοι και οι μετανάστες, άνεργοι/ες, εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για το πώς θα ονομάζεται μια άλλη χώρα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν λαό στον κόσμο, ούτε ενδιαφερόμαστε για το πώς οι Έλληνες καπιταλιστές θα βγάλουν περισσότερα κέρδη.

Εχθρός μας είναι τα μνημόνια, τα δεσμευτικά μέτρα που η κυβέρνηση ψήφισε για τα επόμενα 50 χρόνια και μεταφράζονται σε συνέχιση της φτώχειας και της ανεργίας. 
Εχθρός μας είναι το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και τα hot spot που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας.

Όλοι/ες μαζί, ενωμένοι/ες θα παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή, ανατρέποντας τα μνημόνια, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Στην Καλλιθέα, ντόπιοι και μετανάστες θα ξαναστείλουμε τους φασίστες στις τρύπες τους, όπως είχαμε κάνει πριν πέντε χρόνια, όπως είχε γίνει και με τους ιστορικούς τους προγόνους! 

Όλοι και όλες αντιρατσιστική/αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 20 Ιούλιου και ώρα 19.30 στην πλατεία Κύπρου!

• ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
• ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ – ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

 

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Καλλιθέας

 

315

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση