Ποιοι είναι οι 3 ιατροδικαστές στην υπόθεση του Ζακ

Ποιοι είναι οι 3 ιατροδικαστές στην υπόθεση του Ζακ

Μετά την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Ζακ Κωστόπουλου, πολλά πράγματα έχουν πάει λάθος.

Τα ΜΜΕ κανιβαλίζουν, στήνονται γκάλοπ σε κανάλια και σάιτς, οι νοικοκυραίοι έχουν στήσει λαϊκό δικαστήριο υπέρ των δολοφόνων και κατά του ίδιου του θύματος, αλλά τα «επεισόδια» του δράματος, φαίνεται να μην τελειώνουν ούτε εκεί.

Οι ιατροδικαστές στην υπόθεση του Ζακ είναι τρεις.

Ο Νίκος Καλογριάς, ο Σωκράτης Τσαντίρης και η Σουλτάνα Μαριανού.

Και υπάρχουν πολλά ράμματα για την γούνα και των τριών.

Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δημοσιογραφικής καταιγίδας υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης:

Ή να περιμένουμε για να μην εκτεθούμε σε περίπτωση που κάτω από το βάρος των γεγονότων ακόμα κι αυτοί οι φασίστες βγάλουν το σωστό πόρισμα, ή να ρισκάρουμε να εκτεθούμε εμείς αλλά να αποκαλύψουμε ανοιχτά το ποιος είναι ποιος, για να ξέρει ο καθένας τι θύελλες θα θερίσει αν πάει να σπείρει κουκούλωμα.

Στις Ριπές δεν είχαμε καν δίλημμα: Ο δεύτερος δρόμος είναι ο μόνος δρόμος.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, το ποιόν και των τριών ιατροδικαστών.

Νίκος Καλογριάς:

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας ευθύνεται για τη μη παραπομπή σε δίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία, του αστυνομικού των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη σε επεισόδια στο Σύνταγμα τον Οκτώβρη του 2011.

Η αστυνομία τότε προσπάθησε να εμποδίσει τους εκπροσώπους του Τύπου να κάνουν τη δουλειά τους και χρησιμοποίησαν βία προκειμένου να τους απομακρύνουν από τα σημεία που εξελίσσονταν τα γεγονότα.

 

Σουλτάνα Μαριανού:

Ιατροδικαστής στην υπόθεση της δολοφονίας της Ολυμπίας Μάντζιου.

Η άτυχη γυναίκα το 2006 σε ηλικία 22 ετών έχασε τη ζωή της μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον αστυνομικό σύζυγό της.

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού, παραποίησε την αιτία θανάτου και «ξέχασε» να συμπεριλάβει στην έκθεσή της τρεις φωτογραφίες οι οποίες απεικόνιζαν την αγριότητα των χτυπημάτων που είχε δεχθεί η άτυχη 22χρονη.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα της εποχής:

Η έκθεση της ιατροδικαστού και οι κατηγορίες για ψευδορκία

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού που συνέταξε την πρώτη έκθεση για τα αίτια θανάτου της 22χρονης -και η οποία δικάζεται από τον Σεπτέμβριο μαζί με τον αστυνομικό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για ψευδορκία πραγματογνώμονα και υπεξαγωγή εγγράφων- είχε υποστηρίξει ότι η 22χρονη  πνίγηκε από εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου, εκδοχή ωστόσο που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, δεν τεκμηριώνεται από τα ιστολογικά ευρήματα. Η κατηγορούμενη φέρεται εν γνώσει της να είπε ψέματα για τα αίτια θανάτου της άτυχης 22χρονης και «αποκρύπτοντας την αλήθεια, δεν αξιολόγησε στην έκθεσή της τις πολλαπλές θλαστικές εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος, οι οποίες δεν ήταν από παθολογικά αίτια αλλά από εφαρμογή εξωτερικής βίας».

Επιπλέον, φέρεται να υπεξήγαγε τρεις φωτογραφίες της νεκροψίας-νεκροτομής, οι οποίες απεικόνιζαν κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα του θύματος, ενώ ηθικός αυτουργός στις πράξεις της ιατροδικαστού, ο οποίος «ενήργησε με πρόθεση, με πειθώ και φορτικότητα» είναι, σύμφωνα με το βούλευμα, ο σύζυγος του θύματος.

 
Σωκράτης Τσαντίρης:

3 φορές κατέθεσε υπέρ των φασιστών της Χρυσής Αυγής!

Ο Σωκράτης Τσαντίρης είναι ο ιατροδικαστής που συμμετέχει στην έρευνα από την πλευρά της οικογένειας. Η οικογένεια προφανώς μη γνωρίζοντας το βρώμικο παρελθόν του συγκεκριμένου, τον όρισε να συμμετέχει στην διαδικασία.

Ο Σωκράτης Τσαντίρης που είναι και καθηγητής στην αστυνομική ακαδημία, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση της επίθεσης στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα.

Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής κατέθεσε τον Μάιο του 2014 ότι το μαχαίρωμα στον λαιμό μαθητή στο Παλαιό Φάληρο από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Αποστολόπουλο ήταν «επιφανειακό, αβαθές και δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση».

 Δημοσιεύματα της εποχής σχετικά με τη δίκη:

Απ΄την πλευρά του ο ιδιώτης ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, που διδάσκει στην αστυνομική ακαδημία και κλήθηκε από την υπεράσπιση ως …σχολιαστής της γνωμάτευσης για την κατάσταση του 16χρονου, την οποία συνέταξε ο κος Γέμος, αμέσως μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του μαθητή, προκάλεσε με τους ισχυρισμούς του την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου.

«Το τραύμα στο λαιμό είναι αβαθές γιατί αφορούσε επιπολής τραυματισμούς μαλακών μορίων. Είναι αδιανόητο επιστημονικά αυτό που είπε ο γιατρός για το βάθος του τραύματος. Είναι αντιεπιστημονικοί οι ισχυρισμοί του. Δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση. Το τραύμα ήταν επιφανειακό» ανέφερε ο Σ. Τσαντίρης για να προκαλέσει ακόμη και την αντίδραση της έδρας.

Πρόεδρος: Μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητά σας όταν δεν έχετε δει τον παθόντα. Εγώ δεν θα μιλούσα με τέτοια ζέση. Εσείς έχετε δει μόνο ένα έγγραφο!

Μάρτυρας: Θέλω να είμαι απόλυτος και σαφής. Δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση. Δεν εισήλθε σε βάθος το μαχαίρι. Το τραύμα ήταν αβαθές και όχι πάνω από ένα εκατοστό. Δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση δεν ήταν θανατηφόρα τα τραύματα.

Τέλος, τον Μάρτιο του 2015 κατέθεσε υπέρ του Κασιδιάρη στη δίκη για τα γρονθοκοπήματα στη Λιάνα Κανέλλη, στον τηλεοπτικό αέρα!

Σωκράτης Τσαντίρης: Ο ιδιώτης ιατροδικαστής που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη είπε: «Το συγκεκριμένο χτύπημα θα μπορούσε να επιφέρει μόνο απλή σωματική βλάβη. Δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αιμάτωμα. Ολωσδιόλου, μόνο ελαφριά ασήμαντη βλάβη θα μπορούσε να προκαλέσει….».

Αυτοί είναι οι τρεις ιατροδικαστές.

Έχουν καταθέσει επανειλημμένα υπέρ φασιστών, έχουν προσπαθήσει να βγάλουν λάδι μπάτσους τραμπούκους και δολοφόνους, έχουν αποκρύψει στοιχεία, έχουν ξεπλύνει ό,τι ξεπλένεται, έχουν κατηγορηθεί για ψευδορκία.

Πηγή:https://www.ripes.gr

4.966

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση