Σε απολογία για θανατηφόρα σωματική βλάβη οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ζακ Κωστόπουλο

Σε απολογία για θανατηφόρα σωματική βλάβη οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ζακ Κωστόπουλο

Την πόρτα του 23ου ανακριτή θα περάσουν οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στο βίντεο που έχουν δημοσιευτεί από το φονικό περιστατικό της οδού Γλάδστωνος και εμπλέκονται με την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς δέχονται ήδη κλήσεις για να εμφανιστούν και να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έχει ήδη αποστείλει κλήσεις στους αστυνομικούς που εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να περνούν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο, και θα καλούνται να απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ αναμένεται να λάβουν προθεσμία.
Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου προχώρησαν την Παρασκευή στην κατάθεση αιτήματος για τη μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.
Το συγκεκριμένο αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο βιντεοληπτικο υλικό, όπου φαίνονται οι κατηγορούμενοι να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια τον θάνατο του.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ) ανακοίνωσε πως οι δικηγόροι Πέτρος Μαντούβαλος και Θάνος Πλεύρης αναλαμβάνουν συνήγοροι των εμπλεκόμενων αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, «χρησιμοποιώντας εκείνοι κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης», ενώ η οικογένεια έχει ήδη κάνει γνωστό πως θα καταθέσει μηνύσεις κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πληρώματος του ΕΚΑΒ που μετέβησαν στο σημείο.
Πηγή:https://www.thepressproject.gr

 

121

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση