Φοιτητές του Πανεπιστημίου Warwick που μιλούσαν για βιασμό φοιτητριών, έγιναν δεκτοι πισω στο Πανεπιστήμιο

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Warwick που μιλούσαν για βιασμό φοιτητριών, έγιναν δεκτοι πισω στο Πανεπιστήμιο

Εντεκα φοιτητές του Πανεπιστημίου Warwick που σε κλειστό τσατ μιλούσαν για βιασμό και ακρωτηριασμό των σωματων φοιτητριών, έγιναν δεκτοι πισω στο Πανεπιστήμιο παρά την πειθαρχική αποβολή που τους είχε επιβληθει.

Καποιες απο τις φοιτητριες, στις οποιες ειχε γινει αναφορά στο τσατ, σπουδαζουν ακομα εκει, ενώ το Πανεπιστημιο φαινεται να αδιαφορει ολοκληρωτικα για την ασφαλεια των συγκεκριμενων γυναικων και την καλλιεργεια της κουλτουρας του βιασμου που πλεον προωθειται απο το ιδιο το ιδρυμα.

Πριν διαρρεύσει το τσατ στα μεσα ενημερωσης και μετα την καταγγελια κατα των ατομων αυτων, ειχε δημιουργηθει δευτερο τσατ απο τους ίδιους φοιτητες, στο οποιο συνεχιζαν ένα ακραια σεξιστικο αλλα και ρατσιστικο παραλληρημα, ενω δεν ελειπαν σχολια για την ‘αγαπη προς το Χιτλερ’ και το μισος προς αλλες φυλες.

Οι φοιτητές επιμενουν πως η διερευνηση της καταγγελίας εναντιον τους ήταν αναρμοστη επειδη ολα αυτα ‘εγιναν σε κλειστη ομαδα στο facebook’.

Συγκεκριμενα, ο Josh Smith ανεφερε πως δεν ενιωθε καθολου ασχημα για τις προαναφερθεισες αναφορές. Σημαντικο να υπογραμμιστει πως οι απειλες για βιασμο αφορουσαν συγκεκριμενες γυναικες, οπως η συγκατοικος ενος από τους συμμετεχοντες στο τσατ, την οποια, οπως ανεφερε, ηθελε να βιασει στη μεση του δρομου επειδη ηταν Γερμανιδα. Δυστυχως στο σάιτ ενημερωσης φοιτητων φαινεται πως οι εν δυναμει βιαστές στηριζονται απο αλλους (ανδρες) φοιτητές, οι οποιοι επωνυμα αναφερουν πως δεν βλεπουν κατι κακο αφου οι διαλογοι δεν εγιναν σε επικοινωνια με τις στοχοποιημενες φοιτητριες. Και φυσικα η στηριξη δεν εμεινε εκει.

Μετα την πορεια διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο περιστατικό  ‘Διεκδικουμε την Νυχτα’ στις 14 Ιανουαριου, συνθηματα που γραφτηκαν σε χωρους του Πανεπιστημιου, αλλάχτηκαν με στοχο την κοροιδία και τον υποβιβασμο της διαμαρτυρίας, με τη λεξη ‘βιασμός’ (rape) να γινεται ‘γκομενα’ (babe), ενω σεκιουριταδες του ιδρυματος στοχοποιησαν τον προεδρο της φοιτητικης ενωσης, με τη δικαιολογια πως δεν ειχαν ενημερωθει για την πορεία.

Πηγή:  

765

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση