Μια άγνωστη ιστορία για την βοήθεια που μας προσέφερε ο Γιάννης Μπεχράκης

Μια άγνωστη ιστορία για την βοήθεια που μας προσέφερε ο Γιάννης Μπεχράκης

Μια άγνωστη ιστορία για την βοήθεια που μας προσέφερε ο Γιάννης Μπεχράκης μου αποκάλυψε χθες ο φίλος μου Alex Aristopoulos. Ήταν Νοέμβρης 2015, νύχτα, και βρισκόμουν στα ανοιχτά της Λέσβου με το διασωστικό σκάφος του Πλατάνου.
Δίπλα μας, μια ξύλινη βάρκα με 100 πρόσφυγες που μόλις είχαμε εντοπίσει. Η βόρεια ακτογραμμή της Λέσβου είναι γεμάτη γκρεμούς και βράχια, πολύ επικίνδυνη για να βγουν εκεί βάρκες. Μέσα στο σκοτάδι, προσπαθούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιο ασφαλές σημείο να οδηγήσουμε εκεί τους ανθρώπους. Ήμασταν αρκετά πέρα από την βάση μας, η ώρα περνούσε, είχαμε ανθρώπους με υποθερμία και η ομάδα της στεριάς δεν φαινόταν πουθενά. «Θα είναι απασχολημένοι με άλλους πρόσφυγες», σκέφτηκα.


Ώσπου ξαφνικά, είδαμε μια ομοβροντία από φώτα.
Ήταν ο Μπεχράκης που συντόνισε τους άλλους φωτορεπόρτερ και όλοι μαζί άστραφταν τα φλας για να μας κάνουν σημάδι. Εκεί βρισκόντουσαν και οι δικοί μας με γιατρούς και ναυαγοσώστες. Ακολουθήσαμε το σημάδι και όλοι οι πρόσφυγες έφτασαν με ασφάλεια στην στεριά.
Αυτή ήταν η πρώτη μας διάσωση στη θάλασσα.
—————————————————
Ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν από τους λίγους επώνυμους που πήρε σαφή θέση κατά της δίωξης των αλληλέγγυων και την επικείμενη κρατική παρέμβαση για την διάλυση της αυτοδιαχειριζόμενης δομής του Πλατάνου.

 

Από fb-page: Iasonas Apostolopoulos

346

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση