Καταγγελία της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» για την ομοφοβική επίθεση στο checkpoint

Καταγγελία της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» για την ομοφοβική επίθεση στο checkpoint

Εμπρηστική επίθεση δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 11/3/2019 το κτίριο που στεγάζει τα κέντρα πρόληψης και εξέτασης checkpoint στο Μοναστηράκι. Ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν μόνο υλικές ζημιές και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.
Τα checkpoint είναι μια πρωτοβουλία της «Θετικής φωνής» και το ιδρύματος AHF Europe, διενεργούν δωρεάν εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδες Β και C και παρέχουν συμβουλές και ενημέρωση για θέματα σεξουαλικής υγείας.

Παρότι δε γνωρίζουμε το δράστη της επίθεσης, τέτοιες ενέργειες μόνο από ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες συνηθίζονται. Για μας είναι προφανές ότι η επίθεση είχε ρατσιστικά, ομοφοβικά κίνητρα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την αφαίρεση της σημαίας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας, από τους δράστες της επίθεσης.
Δεν είναι η πρώτη φασιστική επίθεση. Το τελευταίο διάστημα και ιδίως μετά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος στην Ελληνική κοινωνία τρομοκρατώντας και επιβάλλοντας το νόμο του φόβου. Επιτίθενται σε κοινωνικούς χώρους, στέκια, σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους «απαγορεύοντας» την έκφραση σε κάθε τι διαφορετικό, σε καθέναν και καθεμία που έχει διαφορετική άποψη και στάση.
Η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», καταγγέλλει τη φασιστική, ομοφοβική επίθεση στο checkpoint.
Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
275

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση