Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με σιδερολοστούς σε ασυνόδευτους πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με σιδερολοστούς σε ασυνόδευτους πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτή την καταγγελία από την Κόνιτσα

Τους τελευταίους μήνες και σε μια συνθήκη έξαρσης εθνικισμού πανελλαδικά δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από το ρατσιστικό δηλητήριο η επαρχιακή Κόνιτσα. Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού το αγωνιστικό της παρελθόν σε ότι είδους ακροδεξιό, μισαλλοδοξο και αναχρονιστικό είναι γεμάτο.

Μετα το κλείσιμο του ματιού στους κάθε λογής ακροδεξιούς του μητροπολίτη Ανδρέα με πύρινους λόγους υπέρ του »εθνομαρτυρα Κατσιφα», δεν αργησαν να πάρουν το μήνυμα οι πειθήνιοι χρήσιμοι ηλίθιοι. Οχι ότι στερούνταν εγκληματικής δράσης τα τελευταία χρόνια με απειλές, όπως στον καθηγητή Νιτσιακο, με επιθέσεις, με εκρηκτικούς μηχανισμους, απειλές και βια (όπως στο καλοκαιρινό summer school), με τραυματισμούς, επιθέσεις με μαχαίρια κ.α.

Αυτη την φορά το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Επιτεθηκαν σε ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες κατα την διάρκεια που έπαιζαν μπάσκετ σε τοπικό γήπεδο.Ομαδα κουκουλοφόρων τους επιτέθηκε με σίδερολοστους τραυμάτισε και έσπασε το χέρι ενός και το σημαντικότερο κατά την διάρκεια της επίθεσης, ο προφανώς επικεφαλής τους, επόπτευε την επίθεση κρατώντας περίστροφο. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 17-3-2019. Οι τραυματίες απευθύνθηκαν στο τοπικό τμήμα που αρχικά χλευάστηκαν και δεν έγιναν πιστευτοί.

Συλληψεις, προσαγωγές, έρευνες παρά την βαρύτητα του περιστατικού με επίθεση και οπλοφόρων δεν έγιναν. Επειδη η Κόνιτσα είναι μικρή και οι δράστες γνωστοί μας προξενεί εντύπωση. Ή μήπως δεν θα έπρεπε μιας και το έργο το έχουμε ξαναδεί πανελλαδικά πολλές φορές; Η σιωπή της οργάνωσης που τους φιλοξενεί επίσης είναι τουλάχιστον περίεργη. Μενει να δούμε τις επόμενες μέρες αν θα λυθεί η γλώσσα τους και θα κάνουν κάτι να προστατέψουν καλύτερα τους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούν. Οι τοπικές αρχές, δήμος, αστυνομία έχουν αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα που η συγκεκριμένη παρακρατική συμμορία λύνει και δένει πως δεν θελουν(;)να πάρουν δραστικά μέτρα.

Ίσως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα και περιμένουν να υπάρξει νεκρός για να κάνουν κάτι. Γιατι εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια γνωρίζουν ακριβώς ποιος, που, τι. Το ίδιο αφορά και την τοπική κοινωνία που βαρυακουει για την ύπαρξη ακροδεξιών εν δύναμη φονιάδων στην κωμόπολη αυτή. Περα από καταδίκες στα καφενεία πως δεν είναι σωστό να γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση. Εφισταμε την προσοχή με πολύ σοβαρότητα πλέον πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και αν δεν δοθούν οι απαντήσεις, πρώτα και κύρια από την ίδια την κοινωνία, μικροί και μεγάλοι εν δυνάμει μακελαρηδες θα γιγαντώνονται μέρα με την μέρα.

2.466

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση