Μονόδρομος η αθώωση των 9 Τούρκων και Κούρδων

Μονόδρομος η αθώωση των 9 Τούρκων και Κούρδων

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική πρόταση ήταν να κηρυχθούν άπαντες αθώοι για την κατηγορία ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία υποτίθεται ότι είχε σχέδιο… δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν τον Νοέμβριο του 2017.

Η δικηγόρος Αλέκα Ζορμπαλά επισήμανε πως δεν έχει βρεθεί γενετικό υλικό των κατηγορουμένων στα ευρήματα, για τα οποία δεν προκύπτει καμία σχέση με τους εννιά. Η ίδια υπογράμμισε πως οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στην Ελλάδα και ως μαρξιστές, κομμουνιστές-λενινιστές αγωνίζονται για να είναι ελεύθερος ο τόπος τους.

Ο Δημήτρης Σαραφιανός συμφώνησε με την εισαγγελέα πως οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και υπογράμμισε πως το όπλο που βρέθηκε εντοπίστηκε σε άλλο σπίτι από αυτό που νοίκιαζαν οι κατηγορούμενοι.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Κούρτοβικ συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως, εξήγησε πως το τουρκικό Σύνταγμα μετά τις αλλαγές των τελευταίων δύο χρόνων ενισχύει την καταπίεση και πως οι κατηγορούμενοι είναι «άνθρωποι που ήρθαν στην Ελλάδα με την προσδοκία ότι θα γυρίσουν κάποια στιγμή πίσω σε μια πατρίδα ελεύθερη».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση