Aπαράδεκτη και κατακριτέα συμπεριφορά εις βάρος ανηλίκου

Aπαράδεκτη και κατακριτέα συμπεριφορά εις βάρος ανηλίκου

Θα ήθελα να καταγγείλω την ανάρμοστη, αντιεπαγγελματική, παράνομη και ακατάλληλη συμπεριφορά τον ελεγκτών στον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα» προς εμένα το Σάββατο 14-7-2019 και ωρα 23:15 με την παρουσία φίλων μου.

Μπήκα στον σταθμό του ηλεκτρικού «Μοναστηράκι» οπου προσπάθησα να βγάλω εισιτήριο. Το μηχάνημα έδειχνε ότι λειτουργεί κανονικά γιατί πριν από εμένα ήταν μια ηλικιωμένη κυρία που έκανε συναλλαγή χωρίς πρόβλημα. Όμως σε εμένα μου έφαγε τα τελευταία χρήματά μου. Εγω δεν ήξερα πως να αντιμετωπίσω το πρόβλημα. Δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάποιος υπεύθυνος στο σταθμό που θα μου έδινε βοήθεια. Αποφάσισα και κατέβηκα χωρίς εισιτήριο στην αποβάθρα. Προορισμός το Σύνταγμα και μετά μετεπιβίβαση στη κόκκινη γραμμή. Σκέφτηκα να απευθυνθώ στα εκδοτήρια του Συντάγματος για να ζητήσω λύση, αλλά δεν ήταν εφικτό γιατί έπρεπε να περάσω από τις μπάρες. Και το θέμα άρχιζε να γίνεται περίπλοκο, χωρίς να γνωρίζω τι πρέπει να κάνω στην προκειμένη περίπτωση.

Στον σταθμό του συντάγματος μας έκαναν έλεγχο στα εισιτήρια. Όταν με ρώτησαν για το δικό μου τους είπα τι συνέβει, αλλά φαίνεται ότι δεν ήθελαν να το καταλάβουν, έχοντας κύριο σκοπό να μου δώσουν πρόστιμο. Κι αυτό γιατί οι ελεγκτές:

1. Δεν έκριναν αμερόληπτα το περιστατικό, γιατί είναι ευρέως γνωστό ότι τα μηχανήματα παρουσιάζουν δυσλειτουργίες (τρώνε χρήματα και στο τραμ και στο μετρό) και ένας ανήλικος είναι πιθανό να μην γνωρίζει τη λύση τέτοιων προβλημάτων (αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ).

2. Δεν εξακρίβωσαν αν λέω αλήθεια ή όχι. Θα μπορούσαν να το κάνουν, γιατί σίγουρα κάποια κάμερα θα έχει καταγράψει τις κινήσεις μου στο σταθμό του Μοναστηριακού (Σάββατο 14-7-2019, ωρα 23:15) (αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ).

3. Επειδή είμαι ανήλικη άσκησαν με υπερβάλλοντα ζήλο τα καθήκοντά τους με εκβιαστική συμπεριφορά εις βάρος μου (ακατάλληλη συμπεριφορά).

4. Ήταν προκατειλημμένοι γιατί άρχισαν αμέσως να με εκφοβίζουν με φωνές και απειλές όταν εγώ έμεινα σταθερή την αρχική μου δήλωση (ανάρμοστη συμπεριφορά).

5. Σε συνεργασία με την αστυνομία προσπάθησαν να μου αποσπάσουν τα προσωπικά μου στοιχεία με δόλιο και παράνομο τρόπο, κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση και εξαναγκασμό. Οι αστυνομικοί με πήγαν στο χώρο που υπάρχει απέναντι από τις μπάρες του σταθμού με την δικαιολογία να μην φαίνομαι στις κάμερες ότι κλαίω. Εκεί με πήγαν σε ένα δωμάτιο και έψαξαν την τσάντα μου. Σύμφωνα με το νόμο η έρευνα σε προσωπικά μου αντικείμενα είναι ανακριτική πράξη και διενεργείται μόνο σε περίπτωση πλημμελήματος ή κακουργήματος. Η μη έκδοση εισιτηρίου δεν αποτελεί πταίσμα, ούτε πλημμέλημα, ούτε κακούργημα (παράνομη συμπεριφορά).

6. Δεν με ενημέρωσαν καθόλου για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνω αν αντιμετωπίσω στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα στα εκδοτήρια (αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ).

Θεωρώ αυτη την συμπεριφορά απαράδεκτη και κατακριτέα εις βάρος ενός ανήλικου ατόμου.

Ε.Σ.

417

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση