Η αλληλεγγύη είναι εδώ και θα νικήσει!

Η αλληλεγγύη είναι εδώ και θα νικήσει!

του Μάριου Αυγουστάτου

Αμπελόκηποι πριν λίγο. Μαμά, μπαμπάς πρόσφυγες με 2 παιδάκια, το ένα μωράκι βγαίνουν απ’το μετρό, πάνε προς τη στάση για λεωφορείο.
Η στάση γεμάτη κόσμο, ήλιος καυτός. Ο κόσμος χωρίς κουβέντα άνοιξε δρόμο προς τη σκιά του υπόστεγου της στάσης, στα καθίσματά της 3 γιαγιάδες. Και οι 3 σηκώθηκαν ενστικτωδώς: «καθίστε παιδιά με το μωράκι». Χαμόγελα παντού «τι γλύκα το μωράκι», μας δείχνουν ένα χαρτί «νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το μωράκι κλαίει 3 μέρες, έχει σκληρά κόπρανα κλπ κλπ».
Φτάνουμε μαζί έξω απτό Παίδων (έτυχε να πηγαίνω στο Αγ. Σοφία δίπλα), ρωτάμε στην πύλη, μας λένε «αμκα έχουν;», απαντάει το ζευγάρι σα να περίμενε την ερώτηση, κάπως φοβισμένα: «όχι». Χαμογελάει ο άνθρωπος, «οκ θα πάτε εκεί» και μας δείχνει.
Πάμε μαζί εκεί που μας έδειξαν, οι γιατροί τους υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και, «ευχαριστούμε, μπορείτε να φύγετε, αναλαμβάνουμε εμείς».
Μία από τις πολλές καθημερινές ιστορίες αλληλεγγύης των απλών ανθρώπων, από τον κόσμο στη στάση μέχρι το προσωπικό του νοσοκομείου. Κόντρα σε κυβερνήσεις, συμφωνίες, εγκυκλίους και ΕΕ.
Κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι Βρούτση και Μητσοτάκη (που μου πήγες και στην έκθεση του Μπεχράκη), ότι και να κάνετε η αλληλεγγύη είναι παρούσα.
Αυτό που μένει να γίνει είναι να οργανωθεί και να γίνει μαζική αντίσταση και αγώνας, που θα ανατρέψει τις απάνθρωπες πολιτικές σας.

75

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση