Μεξικό: Οργή και τιμωρία για τους «αστυνόμους-βιαστές»

Μεξικό: Οργή και τιμωρία για τους «αστυνόμους-βιαστές»

Εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν για δύο έφηβες θύματα βιασμού από αστυνομικούς.
«Δεν μας προστατεύουν, μας βιάζουν» ήταν τα δύο βασικά συνθήματα των διαδηλωτριών κατά των αστυνομικών στην Πόλη του Μεξικού.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως γυναίκες, κατέκλυσαν τους δρόμους της Πόλης του Μεξικού ζητώντας να αποδοθεί η δικαιοσύνη στην υπόθεση των δύο νεαρών κοριτσιών που φέρονται να έπεσαν θύματα βιασμού από αστυνομικούς.

Περίπου 300 γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το κτίριο των εισαγγελικών αρχών. «Οπλισμένες» με ροζ γκλίτερ και σπρέι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, έσπασαν μια πόρτα και εναπόθεσαν μια γουρουνοκεφαλή στην είσοδο της Εισαγγελίας.

Η πρώτη υπόθεση βιασμού αφορά ένα κορίτσι 17 ετών που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις αστυνομικούς μέσα σε περιπολικό στην πόλη Azcapotzalco στις 3 Αυγούστου. Η δεύτερη υπόθεση αφορά μια 16χρονη που καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός τη βίασε μέσα σε μουσείο στο κέντρο της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Μεξικό, διαδήλωση γυναικών / © EPA/SASHENKA GUTIERREZ

Την περασμένη Πέμπτη, ένας αστυνομικός συνελήφθη ως ύποπτος βιασμού για την υπόθεση της 16χρονης. Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει για την καταγγελία της 17χρονης.

«Δικαιοσύνη» και «Δεν μας προστατεύουν, μας βιάζουν» ήταν τα δύο βασικά συνθήματα των διαδηλωτριών.

Ο υπουργός Ασφαλείας του Μεξικού, Χεσούς Ορτά Μαρτίνες, επιχείρησε να έρθει σε διάλογο με τις διαδηλώτριες, οι οποίες τον έλουσαν με ροζ γκλίτερ.

Μεξικό, διαδήλωση γυναικών / © EPA/SASHENKA GUTIERREZ

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τη διαδήλωση των γυναικών. «Προσπαθούν να κάνουν την κυβέρνηση να αντιδράσει με τη βία. Δεν θα το κάνουμε», είπε σε δημοσιογράφους.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

94

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση