Γιατί πραγματικά αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την Ιερά Μονή

Γιατί πραγματικά αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την Ιερά Μονή

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε την Παρασκευή η είδηση της άρνησης 60 περίπου προσφύγων να φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας.

Παρά την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε από διάφορους χρήστες των social media, ότι οι πρόσφυγες δεν δέχτηκαν να μείνουν επειδή είναι μουσουλμάνοι, ο πραγματικός λόγος της άρνησης των προσφύγων ήταν οι άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο απομονωμένο μοναστήρι, που δεν είχε ούτε ρεύμα, ούτε νερό.  

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, «οι συνθήκες χρειάζονται μεγάλη βελτίωση για να μπορούν τουλάχιστον ανθρώπινα να φιλοξενηθούν κάποιοι άνθρωποι εδώ, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι γυναίκες και νέα παιδιά». «Στη Μόρια ήταν πολύ καλύτερα από εδώ», ανέφερε ένας από τους πρόσφυγες.

Οι 105 πρόσφυγες, κυρίως από το Αφγανιστάν, που μεταφέρθηκαν εκεί από το λιμάνι του Πειραιά και βρίσκονταν πριν στη Μόρια, θα μεταφερθούν προσωρινά σε δομές στη βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ένας 47χρονος συνελήφθη στο Επιτάλιο της Ηλείας, καθώς επιτέθηκε εναντίον του διερμηνέα των προσφύγων στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας προσφύγων.

πηγή:tvxs

508

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση