Ήρθαν οι Mαύρες Σαρδέλες

Ήρθαν οι Mαύρες Σαρδέλες

«Ζητάμε να μην υπερεκτιμηθούν τα σώματα μας στις πιο επικίνδυνες δουλειές, να αγοράζονται και να πωλούνται για το σεξουαλικό εμπόριο, να αφήνονται να πνιγούν στα βάθη της Μεσογείου.

Ζητάμε ειρήνη, ζητάμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία που δεν μας διακρίνει και τη διάδοση ενός πολιτισμού και εκπαίδευσης στον αντιρατσισμό στα σχολεία ».

Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που περιέχονται στο μανιφέστο «Μαύρη Σαρδέλα «, το κίνημα της σαρδέλας που αποτελείται μόνο από μετανάστες που έδειξαν στη Νάπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ομάδα αποφάσισε επίσης να παρουσιάσει ένα βίντεο που περιγράφει τις ιστορίες εκείνων που αποτελούν μέρος της κίνησης.

«Για πολύ καιρό – λένε – οι φωνές μας έχουν καταδικαστεί στη σιωπή, τα δικαιώματά μας έχουν καταπατηθεί και τα όνειρά μας για ευτυχία έχουν πνιγεί στη θάλασσα των διακρίσεων και του μίσους, του εκβιασμού και της κολύμβησης στην ανοιχτή θάλασσα «.

«Είμαστε οι μαύρες σαρδέλες – διαβάζουμε στην αφίσα – μας βρίσκετε παντού ήδη, αλλά συχνά δεν μας βλέπετε: βάλαμε το φαγητό σας στο τραπέζι που εργαζόμαστε χωρίς σύμβαση στην ύπαιθρο, φροντίζουμε τους αγαπημένους σας, είμαστε σαρδέλες και δεν θέλουμε να είμαστε πια αόρατες, δεν είμαστε πλέον σιωπηλοί «.

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση