Χωρίζουν 19χρονη από την οικογένειά της και την απελαύνουν στην Τουρκία

Χωρίζουν 19χρονη από την οικογένειά της και την απελαύνουν στην Τουρκία

UPD: Μετά τις αντιδράσεις το όνομα της 19χρονης βγήκε από τη λίστα επανεισδοχής, όμως η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί το αίτημα της Ρουκί.

Διεθνής κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη για την αποτροπή της απέλασης της 19χρονης Ρουκί από το Ιράκ, την οποία οι ελληνικές αρχές αναμένεται να στείλουν στην Τουρκία σήμερα και από εκεί να μεταφερθεί στην πατρίδα της, ενώ οι γονείς της παραμένουν στην Ελλάδα.

Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ αρκετοί ευρωβουλευτές, οργανώσεις και πολίτες ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πάρει πίσω αυτή την απόφαση.

Υπάρχουν, παράλληλα, καταγγελίες πως η 19χρονη υπέστη βία κατά την κράτησή της από την ΕΛ.ΑΣ. και πως της έσπασαν το χέρι.

Το αίτημά της κρίθηκε, σε πρώτο βαθμό, παραδεκτό από την Υπηρεσία Ασύλου, κάτι που σημαίνει ότι αναγνωρίζεται πως για την 19χρονη η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα. Όταν, όμως εξέτασαν το θέμα στην ουσία απέρριψαν την αίτησή της και τώρα την απελαύνουν στη χώρα αυτή, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ιράκ.

Ήδη στα social media υπάρχουν πολλά αιτήματα να σταματήσει η απέλασή της.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

25

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση