Δικάζουν πάλι τον Χρήστο Στελακάτο

Δικάζουν πάλι τον Χρήστο Στελακάτο

«Στις 13 Μαρτίου δικάζεται η κοινωνία, η τιμή και η αξιοπρέπεια»

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση στον δείκτη διαφθοράς της Ευρώπης. Δεν είναι επομένως παράδοξο σε μια υπόθεση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να συνεργάζονται δικαστές, μπάτσοι και τοπικοί φορείς με σκοπό την συγκάλυψη των εγκλημάτων τους. Όσοι τολμούν να καταγγείλουν τις παράνομες διαδικασίες και παρατυπίες που ακολουθούν οι εταιρείες, φιμώνονται και τρομοκρατούνται.

Η πολυεθνική εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας ANDROMEDA εκτός από αναφορές και καταγγελίες για εργατικά ατυχήματα και δυσμενείς συνθήκες εργασίας, ευθύνεται για τη θανάτωση σπάνιων μεταναστευτικών πουλιών, τη μόλυνση θαλασσών και την καταστροφή προστατευόμενων περιοχών, αγνοώντας οποιαδήποτε έρευνα αντιτίθεται στα οικονομικά της συμφέροντα.

Ο Χ.Λ.Σ, 13 χρόνια εργαζόμενος στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών στην εν λόγω εταιρεία, κοινοποίησε το 2017 σε τοπικούς φορείς αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο, εικόνες) που είχε συλλέξει, τα οποία αφορούν εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Τόνοι φορμόλης, αντιβιοτικών, ασταξανθήνης και φάρμακα καταλήγουν στη θάλασσα και στο πιάτο μας.

«Αύξησαν την παραγωγή κατακόρυφα για το χρήμα και βρέθηκε τεράστιος αριθμός ψαριών στη θάλασσα με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η μετάδoση των παρασίτων. Για να τα καταπολεμήσουν ρίχνουν φορμόλη. Το ψάρι ανασαίνει και εισπνέει φορμόλη. Φανταστείτε ότι τα κόκκινα ψάρια τα ονομάζουν φαγκριά όμως στην ουσία πουλάνε για φαγκρί το red sea brim ψάρι που ζει στην Ιαπωνία και το ταΐζουν χημικά, για να πάρει χρώμα κόκκινο. Επίσης ρίχνουν τόνους αντιβιοτικά, φάρμακα και τοξικές ουσίες.»

Αντί να κινηθεί νομική διαδικασία ενάντια στην πολυεθνική, ξεκίνησε ένας πόλεμος με στόχο τον Χ.Λ.Σ. Στην διάρκεια αυτών των 3 χρόνων η ANDROMEDA υπέβαλε πολλαπλές αγωγές και μηνύσεις για ψευδείς απειλές και εξύβριση σε στελέχη της εταιρίας. Πέτυχε την θέσπιση ασφαλιστικών μέτρων υπέρ της, διεκδικώντας σήμερα εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση λόγω δυσφήμισης και απειλώντας τον με δεκάδες χρόνια φυλακή.

» Όλο αυτό έχει ως στόχο να με αποδομήσει ως χαρακτήρα, να με εξαντλήσει οικονομικά και ψυχολογικά, να με φιμώσει και να με απομονώσει από την κοινωνία θίγοντας την ψυχική μου ακεραιότητα.»

Βλέπουμε για άλλη μια φορά να θυσιάζονται το περιβάλλον, οι φυσικοί πόροι, η υγεία μας, το φαγητό μας, η αξιοπρέπειά μας στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών. Το κράτος δεν επιτρέπει απλά αυτά τα εγκλήματα, αλλά συνεργάζεται με τους εγκληματίες. Νομιμοποιεί και αδειοδοτεί την ισοπέδωση βουνών, το μπάζωμα ποταμών και φαραγγιών, τη μόλυνση χλωρίδας και πανίδας βάζοντας ανεμογεννήτριες, κάνοντας εξορύξεις, ρίχνοντας τόνους χημικών στο φαγητό που τρώμε.

Μάλιστα, η υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, δήλωσε πρόσφατα (30/01/2020) ότι ΄΄η χρήση της φορμαλδεΰδης, δηλαδή της φορμόλης είναι ασφαλής, επιτρέπεται σε όλα τα είδη ζώων παραγωγής και δεν αφήνει κατάλοιπα στους ιστούς, διότι είναι ιδιαίτερα πτητική ουσία επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.΄΄

“Ποιός είναι ο τρελός αυτός που καταδικάζει τους τόνους φορμόλης μέσα στις ζωές μας και το περιβάλλον ή αυτός που ρίχνει τους τόνους φορμόλης για το κέρδος; ”

Στις 13 Μαρτίου ο Χ.Λ.Σ. απειλείται με 27 χρόνια φυλάκισης για το “έγκλημα” της ενημέρωσης του κοινού για την εξαπάτηση και απειλή που υφίσταται.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ Χ.Λ.Σ. ΣΤΙΣ 28/2 ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

βίντεο ενημέρωσης από τον ίδιο το Λοβέρδο:
https://www.youtube.com/watch?v=cDIvDZXosAw
https://www.youtube.com/watch?v=K9XX0m6hx1s

Πηγή: http://artinews.gr

83

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση