Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις φασιστικές ομάδες σε Έβρο και νησιά

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις φασιστικές ομάδες σε Έβρο και νησιά

Tην παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν δημοσιεύματα που αποκάλυψαν την παρουσία γερμανών νεοναζί στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, αλλά και τη δράση ακροδεξιών ομάδων στα νησιά, με επιθέσεις κατά εργαζομένων, αλληλέγγυων και εμπρησμό δομών.

Σύμφωνα με πλήθος στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, φασίστες έχουν κάνει την παρουσία τους τόσο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο, παίζοντας το ρόλο της άτυπης «πολιτοφυλακής» κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και ρεπόρτερ. Παράλληλα, εισαγγελική παρέμβαση αποφασίστηκε και τα δημοσιεύματα για τη φωτιά που ξέσπασε στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα με παραγγελία του προς τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς, ζητά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι, στην παρουσία νεοναζί από Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία, είχε αναφερθεί εκτενώς το TPP σε αναλυτικό του ρεπορτάζ, ενώ χθες το TPP αποκάλυψε το πλήρες βίντεο της επίθεσης φασιστικών ομάδων σε εθελοντές στη Λέσβο. Λίγες ημέρες μετά από τη συγκεκριμένη επίθεση ακολούθησε η φωτιά στη προσφυγική δομή One Happy Family που απ’ ότι δείχνουν όλα πρόκειται για εμπρησμό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες είναι πρόσωπα που εμφανίζονται και σε άλλα επεισόδια που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στο νησί.

Πηγή:https://thepressproject.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση